Boyun Fıtığına Neden Olabilecek Alışkanlıklar

Hemen hemen her yaş grubunda ortaya çıkabilen boyun ağrıları; kişinin iş hayatını, günlük hayatını, sosyal hayatını ve hatta eğitim durumlarını bile etkileyebilmektedir.

Boyun Fıtığına Neden Olabilecek Alışkanlıklar

Hemen hemen her yaş grubunda ortaya çıkabilen boyunağrıları; kişinin iş hayatını, günlük hayatını, sosyal hayatını ve hatta eğitimdurumlarını bile etkileyebilmektedir. Çok sık karşılaşılan sorunlardan biriolan boyun ağrıları birçok sebeple oluşmaktadır. Osteoporoz, romatizma, ağrısendromları, kireçlenmeler gibi çeşitli sağlık sorunlarıyla oluşabilen boyunfıtıkları kişinin kötü duruş şekline ve gün içerisinde ki alışkanlıklarınabağlı olarak da gerçekleşebilmektedir. Özellikle duruş bozuklukları boyunfıtığının oluşmasında oldukça etkilidir.


Gün içerisindealışkanlık haline getirmiş olduğunuz öne eğik durmak; boyun fıtığı olmanızasebep olabilir. Öne kaymış bir biçimde oturmak veya durmak boynunuza yükbinmesine sebep olur. Zamanla bu duruş bozukluğu boynun şeklini bozar. Bu şekilbozulması sonucu boyunda düzleşme oluşur. Bu boyunda oluşan düzleşme pek çoksağlık problemine neden olmaktadır. Bunlardan biri de boyun fıtığıdır.Düzleşmenin sonucunda disklere binen yükler boyun fıtığını meydana getirir.


Bilgisayar başındaçalışmak zorunda olduğunuz bir işiniz var ise; boyun fıtığı olma riskiniz dahafazladır. Sürekli bilgisayar ekranına bakmak bu sürede başınızın süreklieğik  olması ve sürekli masa başındaçalışıyor olmak boyun fıtıklarına neden olmaktadır. Bunun yanında kontrolsüzyapılan sporlar da boyun fıtığı riskini artırmaktadır. Spora başlamadan önceısınma yapılmaması ve aşırı yük bindirecek hareketlerin tekrarlanması boyunfıtığına zemin hazırlamaktadır.


Aşırı kilo alımı vekontrolsüz yemek yemekte boyun fıtığına neden olan etmenler arasındadır.Vücudunuza alınan her kilonun boyun üzerinde oluşturduğu bir ağırlığı vardır. Buyükün sürekli artması boyunda düzleşmeye, yıpranmaya ve boyun fıtığınınoluşmasına neden olabilmektedir.


Hemen hemen herkesinyaptığı hatalardan biri olan boyun kütletmek; boyun fıtığına neden olmaktadır.Boyun ağrısı yaşayan kişilerin boyunlarını rahatlatmak, ağrılarını belirli birsüre için geçirmek amacıyla yaptıkları boyun kütletme aslında boyuna çok fazlazarar vermektedir. Bunun yanında aniden ve desteksiz bir biçimde kaldırılanağır yüklerde boyuna fazla yük binmesine ve bunun sonucunda boyun fıtığınasebep olmaktadır. Bel fıtığı gibi burahatsızlıkta da fizik tedavi uygulaması iyi gelmektedir.