Depresyon Nedir?

Çok sayıda ruhsal çöküntü, ruhsal bozuntu ve karamsarlık çeşitleri bulunmaktadır. Depresyon da bu hastalıklardan biri olmaktadır. Depresyon, diğer hastalıklara göre daha çok görülen bir süreçtir.

Depresyon Nedir?

Çok sayıda ruhsal çöküntü, ruhsal bozuntu ve karamsarlıkçeşitleri bulunmaktadır. Depresyon da bu hastalıklardan biri olmaktadır. Depresyon, diğer hastalıklara göre dahaçok görülen bir süreçtir. Sürekli bir depresyon halinde olunabildiği gibi zamanzaman depresyon süreçlerine girme ihtimali de bulunmaktadır. Depresyon,hayattan alınan zevkin, yaşam amacının kaybedilmesinin ve çeşitli duygu vedüşüncelerin eskisinden daha farklı hissedilmesine sebep olmaktadır. Depresyongünlük hayatın çok sayıda önemli işlevini yitirmesine sebep olan hastalıklardanbiridir. Beden sağlığı kadar ruh sağlığı da insanlar için fazlasıyla önemsağlamaktadır. Depresyon herkeste farklı bir sebeple, farklı bir şekildegörülebileceği gibi belirli bir süreç içerisinde görülebilmektedir. Belirlisüreçler içerisinde kısa bir dönem süren depresyonun atlatılabilmesi yüksek birihtimaldir ancak sürekli bir depresyon sürecinin tedavi edilmesi gerekmektedir.

Depresyon Sürecinde Özgüven Eksikliği

Özgüven eksikliği kendi başına bir problemolabileceği gibi depresyon süreçlerinde kişilerin yaşadığı problemlerden deolmaktadır. Özgüven eksikliği çok sayıda sebepten dolayı meydana gelebilmektedir.Özgüven eksikliği, insanların günlük yaşantılarını etkileyen en büyükfaktörlerden biri olmaktadır. Özgüven, iş hayatında, okul hayatında veinsanların sosyal hayatlarında önemli bir yer alan psikolojik bir etkendir. Busebeple özgüven eksikliği kişilerin hayatlarında birçok probleme sebepolabilmektedir. Özgüven eksikliği çok sayıda problem yaratabileceği gibi buproblemin ortadan kalkabilmesi için yani, insanların gerekli özgüvenekavuşmaları için profesyonel destek almaları şart olmaktadır.  Siz de öz güveninizin nasıl olduğunu merakediyorsanız online olarak Özgüven Testini yaparak sonuçları görebilirsiniz.

Depresyon ve Özgüven Sorunları İçin Psikolojik Destek

Profesyonel destek, insan sağlığı için oldukça önemli birkonudur. İnsan sağlığı, beden ve vücut salığı, ruhsal vepsikolojik sağlık olarak birbirinden ayrılabilmektedir. İnsanların ve insanyaşamının olmazsa olmazı sağlıktır. Bedensel sağlık kadar ruhsal sağlık dainsan hayatı için fazlasıyla önemli olmaktadır. Bedensel sağlık insanlarınhayatlarını büyük ölçüde etkilediği gibi ruhsal problemler de insanlarınhayatlarında büyük bir yer kaplamakta ve farklı problemler yaratmaktadır. Busebeple bu tip problemlerin, insan hayatında daha fazla sorun teşkil etmemesiadına tedavi edilmesi gerekmektedir. Depresyon ve özgüven sorunlarınız için İzmirpsikolog sitesiniinceleyebilir veya evinizden çıkmadan psikoloik destek arıyorsanız online terapi sayfasını ziyaret ederek detaylı bilgiedinebilirsiniz. Yaşadığınız sorunların çözümü için profesyonel destek almaksorunları daha kolay aşmanıza yardımcı olacağını unutmayın.