Dünyada korona virüs ölüm sıralaması son durum! Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyayı kasıp kavuran korona virüste ölümler devam ediyor. Dünyada vaka sayısı 3 milyona dayananırken toplam ölenlerin sayısı da 200 bini geçti. İyileşenlerin sayısının 1 milyona dayandığı dünya genelinde Amerika Birleşik Devletleri Trump'un dediği 60 bin ölüm olacak sayısına doğru ileriliyor. İşte Dünyada Korona Virüs Ölüm Sıralaması ve Türkiye'nin listedeki yeri..

Dünyada korona virüs ölüm sıralaması son durum! Türkiye kaçıncı sırada?

Dünya genelinde korona virüs can almaya devam ediyor. Virüsün merkezi Amerika ve Avrupa Kıtası olarak dikkat çekerken, ölümler ve yeni vakalar yükselmeye devam ediyor. Bir yandan normalleşme yönünde adımlar atmayı planlayan Avrupa ülkelerinde ikinci dalga salgının gelmesi endişesi yaşanıyor. İşte Amerika ve Avrupa ülkelerinde vaka sayılarıyla ilgili son durumlar..


AMERİKA'DA 60 BİNDEN SONRASI TRUMP'U SIKINTIYA SOKAR

Amerika'da ölüm sayısı 60 bine doğru gidiyor. Bu sayı önemli çünkü Başkan Trump "Amerika'daki ölümlerin 60 bin civarında olmasını bekliyoruz." demişti. Bu sayının üzerine çıkıldıkça Trump yönetimini zora sokması beklenirken, bir yandan da ülkede Trump destekçilerinin normalleşme eylemleri de devam ediyor. 

 

İTALYA NORMALLEŞMEYİ KONUŞSA DA ÖLÜMLER DEVAM EDİYOR

Salgının bir diğer merkez üssü İtalya'da durum iyiye gidiyor denilse de ölüm sayıları öyle demiyor. 400-600 bandında gelmeye devam eden ölü sayıları ülkedeki normalleşme adımlarının atılıp atılmaması konusunda Dünya Sağlık Örgütü'nü de endişelendiriyor. Ölü sayısının 30 bine doğru ilerlediği ülkede 2. dalganın gelmesinden endişe ediliyor. 

 

İSPANYA'DA 2. DALGA KORKUSU VAR

Yine salgına 3. en çok can kaybını veren Akdeniz Ülkesi İspanya'da da normalleşme adımları atılırken ölü sayısı da 23 bine çıkmış durumda. Her gün yeni vakaların görüldüğü İspanya'da halkın büyük çoğunluğu kısıtlamaların devam etmesi yönünde fikir beyaz ediyor. Zira 1919'da yaşanan İspanyol Gribi'ne çok sayıda kayıp veren İspanya, korona virüsün yeni dalgalarıyla ağır kayıplar vermekten endişe ediyor. 


FRANSA VE İNGİLTERE ÖLÜMLERDE YÜKSELİŞTE

Yine Avrupa'da Fransa ve İngiltere ölüm sayılarıyla dikkat çeken ülkeler arasında. Özellikle İngiltere'de ölüm sayıları 700 ila 1000 arasında seyrediyor ve İngiltere'de ölümler her geçen gün biraz daha yükseliyor. Başbakan Boris Johnson'un inzivaya çekilmesiyle yönetim sıkıntısı yaşayan İngiltere'de, sağlık sisteminin yeni vakaları kaldırmakta zorlandığı belirtiliyor. 


TÜRKİYE 12. SIRADA

Türkiye yüksek vaka oranı ve düşük ölüm oranıyla dikkat çeken ülkeler arasında yer alıyor. Ölüm oranlarına göre dünyada 12. sırada olan Türkiye için Dünya Sağlık Örgütü, gelen son verilerle temkinli iyimserlik içinde olduğunu söylemişti.