Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır! Rengi ne olmalı?

Son dönemde tereyağlarında yapılan taklit ürünler tüketicinin gerçek tereyağının nasıl seçileceği konusunda bilinçli olmaya itiyor. Bu nokta da bizde Haber Gazete olarak pratik bilgi olarak gerçek tereyağının nasıl olmasına dair uzmanların dile getirdiği püf noktalarını sizler için derledik.

Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır! Rengi ne olmalı?

Gerçek tereyağını anlamanın birinci yolu fiyatından geçiyor. Bir kilo tereyağını yapmak için ortalama 18 litre süt harcanıyor ve bu kabaca tereyağının maaliyetinin en az 20 TL olması gerektiğini çıkarıyor ortaya. Eğer bir tereyağının kilogram fiyatı bu miktardan düşükse o tereyağını almadan önce iki kez düşünün.

 

İkinci önemli nokta tereyağının rengi. Tereyağının renginin çok sarı olmaması gerektiğini söyleyen işinin erbabları, açık sarı bir renkte olması gerektiğini ifade ediyorlar. Bu anlamda patates püresi katılmış tereyağının böylece ayırt edilebileceği belirtiliyor. 

Üçüncü önemli nokta tereyağının kokusu..Eğer tereyağını kokladığınızda hiçbir koku alamıyorsanız bu o tereyağında bir problem olduğu anlamına gelir. Eğer yağ kokusuna benzer bir koku alıyorsanız, bu da tereyağının tam doğal olmadığını gösterir. Tereyağını kokladığınızda kendine has kokusunu almanız gerektiği belirtiliyor. 

 

Dördüncü önemli nokta tereyağını eritirken eğer tereyağı köpürüyorsa bu gerçek bir tereyağıdır. Köpürmeyen tereyağı sıkıntılı olduğunu işaret eder. Gerçek tereyağı eridikten sonra biraz daha ateşte tutulursa kararmaya başlar. Eğer kararmıyorsa aldığınız tereyağı bunda da bir problem vardır.