İşyeri Hekimi İşyerlerinde Hangi Görevleri Üstlenir?

İşyerlerinde görev yapan kişilerin sağlık ve güvenlik durumlarını devamlı olarak kontrol etmek ve gerekli durumlarda da müdahaleler yapmak oldukça önemlidir.

İşyeri Hekimi İşyerlerinde Hangi Görevleri Üstlenir?

Bu nedenle de işyeri hekimi hizmeti sayesinde, çalışanların sağlık durumları belirli periyotlar halinde denetlenmektedir. Ayrıca işyerlerinde çalışan sağlığını tehdit edecek unsurların bulunup ortadan kaldırılması işlemi de işyeri hekimlerinin önemli görevleri arasında yer almakta.

Günümüzde işyeri hekimi hizmeti konusunda devlet tarafından da işyerleri için bazı zorunluluklar getirilmiştir.Bu zorunluluklar ile tehlike derecesi ne olursa olsun her işyerinde bir işyeri hekimi bulundurmak gerekmektedir. İşyeri sahipleri de işyeri hekimi hizmetinden en iyi şekilde fayda sağlayarak, getirilen bu zorunluluğu kendileri için de büyük bir avantaja çevirmek istemektedirler. Bu doğrultuda OSGB’ler ile iletişime geçen işyeri sahipleri hizmeti almadan önce gerekli görüşmeleri de gerçekleştirmektedirler.

 

İşyeri Hekimi Çalışma Süreleri

İş sağlığı alanında uzmanlık kazanan ve bu alanda işverenlere önemli destek sağlayan işyeri hekimlerinin işyerlerindeki çalışma süreleri de merak konusu olmaktadır. İşyerinde çalışankişilerin sağlık durumlarını kontrol edip aynı zamanda çalışanlara iş sağlığı alanında eğitim veren işyeri hekimlerinin çalışma süreleri değişkenlik gösterebilmektedir.

İşyerinde işyeri hekimi olarak görev alan bir kişinin çalışma süresi, işyerinde çalışan kişi sayısına bağlı olarak farklılık göstermektedir. Öyle ki, çalışan sayısı fazla olan işyerlerinde tam zamanlı olarak çalışan işyeri hekimleri, daha az sayıda çalışana sahip olan firmalarda ise yarı zamanlı bir görev üstlenebilmektedirler. OSGB firmaları da görevlendirmiş oldukları işyeri hekimleri ile alakalı bütün detayları ve gelişmeleri yakından takip etmektedirler. Bu sebepten dolayı da işyerihekimi ile alakalı kanun ya da düzenleme olduğu zaman Yöntemi Akademi gibi firmalardan bu gelişmeleri öğrenmek de mümkün olacaktır.

 

Profesyonel Destek İçin Neden İş Güvenliği Uzmanı Tercih Edilir?

İşyerlerini sağlık, güvenlik tehditleri ve çevresel faktörler açısından denetleyerek oluşturduğu raporları önce işverene daha sonrasında ise gerekli yerlere sunan kişilere iş güvenliği uzmanı ismi verilmektedir. İş güvenliği uzmanı olarak işyerlerinde görev alan insanlar, işyerlerinde çalışanların güvenliklerini tehdit altına alan unsurları büyük bir dikkatle incelemektedirler. Yapılan incelemeler sonrasında konu ile alakalı olarak işverenle bir görüşme yapan uzmanlar daha sonrasında bu etkenlerin ortadan kaldırılmasını istemektedirler.

İşyerlerinde çalışanları riske eden faktörler çoğu zaman gözle görülebilir bir seviyede olmamaktadırlar. Bu nedenle de iş güvenliği uzmanları yaptıkları denetlemelerde son teknoloji araçlar kullanarak, başka kişilerin fark edemedikleri unsurları ortaya çıkarmaktadırlar. Ortaya çıkarılan unsurların tehlikesiz bir şekilde hızlıca ortadan kaldırılması için de en profesyonel çözümleri yine iş güvenliği uzmanları sunarlar. İşyeri sahipleri de iş güvenliği uzmanı bulundurmanın öneminin farkında oldukları için bu hizmetten faydalanmak adına https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-hizmetisitesiniziyaret etmektedirler.