İtalya'da 14 Kent Karantina altına alındı!

İtalya’da virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 233’e yükselirken vaka sayısının da 6 bine dayandığı belirtiliyor. Kırmızı Bölge uygulaması dün alınan radikal bir kararla genişletildi ve 14 kenti kapsayan bir uygulama hale getirildi.Alınan karar kapsamında sıkı bir güvenlik tedbirinin oluşturulacağı ve giriş çıkışlara kesinlikle izin verilmeyeceği belirtiliyor. Karanti altına alınan bölgelerde her türlü etkin iptal edilirken, okullarda Nisan ayına kadar tatil edildi.

İtalya'da 14 Kent Karantina altına alındı!

Çin’den sonra Korona Virüsü’nün en çok görüldüğü ülke olanİtalya’da virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 233’e yükselirken vaka sayısının da6 bine dayandığı belirtiliyor. 


İtalyan Hükümeti önlem olarak adına kırmızı bölge dedikleribir uygulama başlatmış ve virüsün görüldüğü kentleri özellikle belirlemiş veburadaki önlemleri arttırmıştı.


Kırmızı Bölge uygulaması dün alınan radikal bir kararlagenişletildi ve 14 kenti kapsayan bir uygulama hale getirildi. Öte yandankırmızı bölgede bulunan kentlerin karantina altına alındığı açıklandı. Yani bukentlerde yaşayan insanlar başka kentlere geçemeyecek ve karantina altındakalacaklar.


Özellikle kuzeydeki Lombardiya Bölgesi ve başka 13 kent içinalınan karar kapsamında sıkı bir güvenlik tedbirinin oluşturulacağı ve girişçıkışlara kesinlikle izin verilmeyeceği belirtiliyor. Yasak getirilen kentler: Modena,Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti,Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik


Tüm ülke halkına seslenen İtalya Başbakanı ateşi 37,5derecenin üzerine çıkan ve solunum enfeksiyonu şikayetleri olan vatandaşların14 gün boyunca evden çıkmamalarını istedi. Hastanele

Karanti altına alınan bölgelerde her türlü etkin iptaledilirken, okullarda Nisan ayına kadar tatil edildi.