Cinsel Saldırıya Teşebbüs Cezası

Maddesinde düzenlenen cinsel saldırı suçu ile ilgili, devam eden maddelerde daha fazla detaya yer verilmektedir.

Cinsel Saldırıya Teşebbüs Cezası

Maddesinde düzenlenen cinsel saldırı suçu ile ilgili, devam eden maddelerde daha fazla detaya yer verilmektedir. Suçun gerçekleşmesi, fiiller ve teşebbüs aşamasında kalan suç ile ilgili nasıl bir uygulama yapıldığına dair detaylı bilgileri alabilmek için işinin uzmanı olan avukatlar ile iletişime geçebilirsiniz. Basit hali ile düzenlenen cinsel saldırı suçunda, ilişkiye girişmesi, organ veya sair cisimlerin sokulması gibi eylemlerin nitelikli hallerine hüküm verilmektedir.

 

Vücut dokunulmazlığının ihlal edilmesi ile gerçekleştirilen basit cinsel saldırı için 5-10 yıl, sarkıntılık suçu için 2-5 yıl, nitelikli cinsel saldırı suçunda ise 12 yıldan az olmayan cezalar verilmektedir. Bu fiilin eşe karşı gerçekleştirilmesi durumunda mağdur olan kişinin şikayetine göre soruşturmaya ve kovuşturmaya yer verilmektedir.

 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: İsim değiştirme dilekçesi

Cinsel Saldırıda Ağırlaştırılmış Cezalar

 

Maddenin 3. bölümünde ise kendisini savunamayacak durumda olan, kan bağı bulunan, silahlı bir şekilde zorlama ile cinsel saldırıda bulunulan, mesleki durumların kullanılmasıyla bu tür zorlamalara yer verilen olaylar için daha ağır cezaların uygulandığı belirtilmektedir. Hangi durumlarda kasten yaralama veya müebbet hapis cezasının uygulandığı da bu madde içerisinde yer almaktadır.

 

Cinsel Saldırı Suçunun Unsurları Nelerdir?

 

Maddi unsurları arasında kadın veya erkeklerin fail olarak bulunduğu cinsel saldırı suçunda, mağdurun da aynı şekilde kadın veya erkekler olabileceği belirtilmiştir. Mağdur edilen kişinin 18 yaşından küçük olması halinde ise çocuklara karşı cinsel istismar suçunun oluştuğu belirtilmiştir. Suç konusunun belirlenmesi için vücudun ve cinsel bütünlüğün göz önünde bulundurulduğu vurgulanmaktadır. Manevi unsurlara bakıldığında ise kasıtlı olduğu belirtilirken, cinsel saldırı suçunda nitelikli eylemlerin ne şekilde gerçekleştiği aktarılmıştır.

 

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Ohal komisyonu kararlarına karşı dava açma

Cinsel Saldırıya Teşebbüs Cezası Var Mı?

 

TCK'nın 35. maddesi incelendiğinde cinsel saldırıya teşebbüs edilmesi halinde nasıl bir uygulamanın yapıldığına değinilmektedir. Buna göre suçun herhangi bir sebeple ve elde olmayan nedenlerle tamamlanmamış olması bu kapsamda değerlendirilmektedir.

 

Yapılan eylemin teşebbüs aşamasında kalması halinde, verilecek cezalarda indirime gidilmektedir. Ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesi gereken durumlarda, teşebbüste kalması halinde bu ceza 13-20 yıl arasında, müebbet cezasının verilmesi gereken durumlarda ise 9-15 yıl arasındadır. Bu durumun dışında kalan cezaların verilmesi halinde, sürenin dörtte birinden, dörtte üçüne kadar indirim uygulandığı belirtilmektedir.