KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2017 KPSS sınav ücreti ne kadar?

Bu yıl her seneki gibi milyonlarca memur adayı KPSS sınavına girmeye hazırlanıyor. 2017 KPSS başvurusu 13-23 Mart tarihleri arasında Aday işlemleri sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Bu yıl ÖSYM, KPSS başvuru klavuzunda birçok konuda değişiklik yapan ÖSYM, adaylara başvuru ve sınav öncesi uyarıda bulundu.

KPSS başvurusu nasıl yapılır? 2017 KPSS sınav ücreti ne kadar?
KPSS Başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek olan KPSS başvurusu, 13-23 Mart tarihleri arasında Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilebilecek. Adaylar, sınav ücreti yatırma işlemi ile birlikte başvurularını tamamlayacak.

KPSS  bavuruları için ÖSYM tarafından yapılan duyuru

"2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans düzeyinde, 21 Mayıs 2017, 27 Mayıs 2017 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacaktır.  Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacaktır. Adayların tümü, 21 Mayıs 2017 tarihinde sabah oturumuna girmek zorundadır. Adaylar sınavın diğer oturumlarından hangilerine gireceklerine kendileri karar vereceklerdir. 2017-KPSS Lisans Kılavuzunda ayrıntılı bilgiler yer almakta olup sınava başvuracak adayların ilgili kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

Başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleritarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır. Başvurumerkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yeralacaktır. Adaylar başvuru işlemini gerçekleştirmek için merkezlere aşağıdaki belgelerle birlikte gidecek;


KPSS 2017 başvuru ücretleri ne kadar?

2017-KPSS başvuruları için yapılan zamlar sınava girecek adaylar arasında tartışma yarattı. İşte 2017 KPSS zamlı sınav ücretleri;

Genel Yetenek - Genel Kültür: 60,00 TL
Eğitim Bilimleri: 60,00 TL
Kamu Yönetimi: 40,00 TL
Uluslararası İlişkiler: 40,00 TL
İşletme: 40,00 TL
Muhasebe: 40,00 TL
Hukuk: 40,00 TL
İktisat: 40,00 TL
İstatistik: 40,00 TL
Maliye: 40,00 TL
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: 40,00 TL
2017 KPSS'de bir aday tüm oturumlara katılım sağlamak istediğinde 480 TL ücret ödemek zorunda kalacak. Geçtiğimiz yıl bu ücret 220 TL idi. Böylece KPSS başvuru ücretlerinde yüzde 118.18 oranında artış görüldü.

A VE B Grubu kadrolar arasındaki fark nedir?

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.