İzmir'de suya zam! İşte zammın gerekçesi

İstanbul'daki suya zam kararına benzer bir karara İzmir'de imza atıldı. Başkan Tunç Soyer'in başkanlığında toplanan İzsu Genel Kurulu'nda alınan kararla 1 Ocak tarihinden itibaren İzmirliler suya yüzde 15 daha fazla para ödeyecekler. Başkan Soyer su zammının gerekçesini de açıkladı.

İzmir'de suya zam! İşte zammın gerekçesi
İzsu Genel Kurulu'nun Kasım ayı toplantısında İzmir'de su zammı maddesi gündeme alındı. Yapılan oylamada oy çokluğuyla kabul edilen zam talebiyle, suya yüzde 15 zam yapılmış oldu.  Yeni tarifeye göre konutlarda kullanılan 0-13 metreküp arası suyun birim fiyatı 4,33 liradan 4,98 liraya, 4,69 lira olan 14-20 metreküp arasındaki tüketimlerde 5,39 liraya, 21 metreküp ve üzerindeki tüketimlerde ise 9,65 liradan 11,10 liraya yükseldi.

AK PARTİ'DEN ELEŞTİRİ
İzsu Genel Kurulu'nda Ak Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Başkan Tunç Soyer'in 8 ay önce Köfrez Değişimi Projesi ile içilebilir musluk suyu vaad ettiğini fakat bu performansı gösteremediğini ifade ederek su zammını eleştirdi. Hızal, 31 Mart seçimleri sonrası İzmir'liye şirin görünmek adına su fiyatlarında indirim yapıldığını, bugün ise yüzde 15'lik zam yapıldığını ifade ederek, siyasetçilerden net olmalarını istedi. 

CHP SU ZAMMINA DESTEK VERDİ

Toplantıda CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu'da söz alarak su zammının ihtiyaca binaen olduğunu belirterek, girdi fiyatlarındaki artışla işletme giderlerinin karşılanması için su ve atık su fiyatlarında artış yapılmasının zaruret haline geldiğini ifade ederek zamma destek verdiklerini açıkladı. 

İZSU BÜTÇESİ 2 MİLYAR 989 MİLYON TL
Başkan Soyer de toplantının sonunda yaptığı açıklamada, adaylık sürecinde vadettiği projeleri gerçekleştireceğini yineledi. Toplantıda, İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2020 bütçesi, AK Parti ve MHP gruplarının ret oylarına karşı, 2 milyar 989 milyon 481 bin lira olarak kabul edildi.