Samsun'da doğalgaz kesilince 70'li yıllara dönüldü

Samsun'da doğalgaz boru hattı zarar görünce doğalgaz kesildi. Kentte doğalgazın kademeli olarak verileceği açıklanırken,tüpçülerin önünde 70'leri aratmayan görüntüler oluştu. Tüp sırasına giden vatandaşlar soğuk havalarda evlerini ısıtmaya çalışıyorlar. SAMGAZ yaptığı son açıklamada doğalgazın peyderpey verileceğini açıkladı.

Samsun'da doğalgaz kesilince 70'li yıllara dönüldü

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde kara yolu çalışması sırasında doğal gaz ana boru hattının zarar görmesiyle birlikte şehir merkezinde yaşanan kesinti vatandaşları "tüpgaza" yöneltti.


Yetkililer tarafından 'doğal gaz akımının gün boyu verilmeyeceği' duyurusu yapılınca, Samsunlu vatandaşlar soluğu tüp bayilerinin kapısında aldı. Tüp satış noktalarında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, 40 sene önce yaşanan tüp kuyruklarını anımsattı. Samsun’da tüpgaz bayiliği yapan Hüseyin Ayan, "Samsun’da yaşanan doğal gaz kesintisi nedeniyle vatandaşlar sabah erken saatlerde kapımıza dayandı. İnsanlara tüp yetiştirmekte zorlanıyoruz. 2 saat içerisinde yaklaşık 200 tüp sattık. Bizim elimizde de tüp kalmadığı için dışarıdan sipariş veriyoruz" dedi.

Samsun’da tüpgaz bayilerinde kuyruk oluşturan vatandaşlar ise yaşanan kesintiden dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler.




“Fore kazık makinesiyle hattımız hasar gördü”


Doğalgaz hattında zarar gören bölgedeki son durumu aktaran SAMGAZ Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yatırım Müdürü Hakan Baltaoğlu, "Köprü ayaklarında yapılan çalışma esnasında fore kazık makinesiyle hattımız hasar gördü. Ekiplerimizle birlikte hemen olaya müdahale ettik. Kontrolsüz gaz akışını kestikten sonra çevre güvenliğimizi aldık. Şuan çalışmalarımız sürüyor. Hasarlı bölgeyi kesme işlemi yapıyoruz. Kaynak ve montajla işlemini de yaptıktan sonra gazlama işlemine başlayacağız. Tamirat 5-6 saat sürecek. Gazlama işlemi aşama aşama olacak. İlk önce çelik hattımızı gazlayacağız. Daha sonra bölge istasyonlarımıza gaz vereceğiz. Daha sonra binalarda doğal gaz arzını sağlayan servis kutularının montajlarını yapacağız" diye konuştu.