Van'ın Yalım Erez Mahallesi'nde korona virüs karantinası!

Van'da İpekyolu'na bağlı Yalım Erez Mahallesi'nde 3 sokak karantina altına alındı. Karantinanın sebebi 12 Nisan tarihinden Ağrı Patnos'taki cezaevinden tahliye olan bir mahkumda korona virüs testinin pozitif çıkması ve mahkumla temasta olanlar..

Van'ın Yalım Erez Mahallesi'nde korona virüs karantinası!

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre 12 Nisan tarihinde Ağrı'nın Patnos İlçesi'ndeki cezaevinden tahliye olan bir mahkum Yalım Erez Mahallesi'nde bulunan evine geldi. 25 Nisan tarihinde rahatsızlanan mahkumun 112'yi araması üzerine eve gelen acil sağlık ekipleri mahkumu ve eşini alarak hastaneye götürdü. 


25 Nisan tarihinde mahkum S.K.'nın korona virüs testi pozitif çıktı. 2 gün sonra eşi A.K.'nin de korona virüs testi pozitif çıkınca sağlık ekipleri filyasyon çalışması yaparak mahkumun ziyaretine gelenleri ve temaslılarını tespit etti. 


Valiliğin aldığı karar gereği Yalım Erez Mahallesi 3. Sokak, 4. Sokak ve Ertuş Caddesi'nde bulunan 76 evin karantina altına alındı. 


Karantina bölgesine giriş çıkışlar yasaklanırken, sağlık ekipleri yoğun çalışmalara başladı. 


ÖRMETAŞ KÖYÜ'NDE DE BENZERİ YAŞANMIŞTI


Daha önce Başkale İlçesi'ne bağlı Örmetaş Köyü'nde benzer bir olay yaşanmış ve köye İstanbul'dan gelen korona virüsü pozitif çıkan bir kişi bildirilmeyince 900 haneli köy karantina altına alınmış ve 50 civarında korona virüs vakası tespit edilmişti.