Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modeli geliyor

Kamuda tasarruf tedbirleri ile yeni düzenlemeler gelirken bu tedbirlerle birlikte kamu personelinin çalışma sisteminde de bazı değişikliklere gidileceği konuşuluyor. Kamu personelinin esnek ve uzaktan çalışması gündemde.

Kamuda esnek ve uzaktan çalışma modeli geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf tedbirlerini açıklamıştı. Bu tedbirlerle beraber gözler yeni düzenlemenin detaylarına çevrilirken gündemde kamu personelinin çalışma sisteminde de değişiklikler olabileceği yer alıyor. Kamu personelinin esnek veya uzaktan çalışmasının sağlanması gündemde. Yeni çalışma sistemi nasıl olacak merak edilirken konuyla ilgili 6 formül gündeme geldi. İşte detaylar…

ESNEK VE UZAKTAN ÇALIŞMA GELEBİLİR

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında kamu personelinin çalışma saatlerinde de güncellemeye gidilebilir. Milliyet’in haberine göre, kamu personelinin çalışma sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili hazırlanan esnek çalışma yönetmeliği taslağına göre bu konuda 6 formül üzerinde duruluyor. Bunlar ise kamuda esnek çalışma, değişken zamanlı çalışma, yoğunlaştırılmış çalışma, uzaktan çalışma, uzaktan çalışma, kısmi çalışma ve akademik eğitim amaçlı çalışma.

kamuda-esnek-ve-uzaktan-calisma-modeli-geliyor.jpg

ESNEK VE UZAKTAN ÇALIŞMA MODELİ NASIL UYGULANIR?

Gündeme gelen 6 formülün ardından esnek ve uzaktan çalışma modelinin hangi kurumlarda uygulanabileceği ve bu modelin nasıl uygulanacağı sorusu sorulmaya başlandı. Konuyla ilgili merak edilenleri yorumlayan Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, özellikle internet tabanlı uygulamalar kullanan bakanlıklarda bu model uygulanabilir. Buna örnek olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda müfettiş ve gelir uzmanlarının internet tabanlı uygulamalar kullandığını söyledi ve ‘Bu gibi yapılacak işlerin belli olduğu kamu kurumlarında esnek çalışma modelleri getirilebilir. Bu sayede hem verimlilik artar hem de çalışanın motivasyonu artabilir.’ dedi.