Burun Estetiği İyileşme Süreci

Burun estetiği operasyonu son dönemlerin en sık tercih edilen operasyonları arasında yer almaktadır. Saç ekimi operasyonunda olduğu gibi dış görünümüne önem veren bay ve bayanların tercih etmiş olduğu bir uygulamadır.

Burun Estetiği İyileşme Süreci

Estetik operasyonun ardından hasta 24 ila 48saatlik kontrol altında kalmasının ardından taburcu edilir. Operasyonunardından hastalara ortalama 4 saatlik bir süreçte soğuk yüz maskesi tedavisiuygulanır. Bu sayede de yüzde oluşası muhtemel şişlikler ve morluklar minimumseviyeye indirilmiş olmaktadır. Hasta ortalama olarak bir haftalık bir süreçtebaşını yüksekte tutması gereklidir. Bu şekilde yatmak hastanın yüzünde oluşanşişlikleri hızlı bir şekilde inmesini sağlayabilir.

İki günün sonunda hastanın nefesalabilmesini sağlayacak olan delikli silikon yapraklar ile uygulamagerçekleştirilmiş ise alınır ve yerine burun üzerine plastik ateli takılır.Hasta burnunda yer alan plastik ateli ıslatmadan duş alabilir. Hastaya takılmış olan atel en az beş günlük bir süre ile hastanınburnunda yer alır. Hastalardaki şişlikler kalın derilerde daha uzun sürelikalıcılığını gösterirken, ince derilerde daha kısa sürede normaledönebilmektedir. Yüz gençleştirme operasyonunda olduğu gibi kişiden kişiye göre yüzdeki şişlik oranında dadeğişmeler gözlemlenebilmektedir.

Hastalardaki iyileşme sürecinde dekişiden kişiye göre değişmeler gözlenmektedir. Fakat ortalama olarak iyileşmesüreçleri bir haftalık bir zaman dilimi içerinde gerçekleşebilmektedir.Hastaların burun uçlarında bir hissiyat kaybının oluşması doğal bir durumdur.Bu durum ortalama iki ila üç aylık bir süre zarfında düzelmeye başlayacaktır.Uzmanlar tarafından burun ucuna masaj teknikleri hastaya gösterilir ve buşekilde burun ucu masajı da gerçekleştirilmektedir. Burun estetiği operasyonu hakkında daha fazla bilialmak isterseniz FBM Estetik Ve Tıp Merkezi sitesini ziyaret edebilirsiniz.