Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yolları

Kış yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Yağışlı ve serin havaların etkili olmaya başladığı günlerde mevsim geçişleriyle birlikte soğuk algınlığı ve grip vakaları da sıklaşmaya başladı. Kendinizi soğuk algınlığı ve gripten koruyabilirsiniz.

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yolları

Kasım ayı geldi ve serin havalar yavaş yavaş etkili olmaya başladı. Yağışlı havaların gelişi ve kış mevsimine geçiş yapılmasıyla grip ve soğuk algınlığı şikayetleri de artmaya başladı. Mevsim geçişlerinde sıklıkla rastlanan soğuk algınlığı ve gripten korunmanın yolları araştırılıyor. İşte kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten kendinizi koruyabilmeniz için püf noktalar ve yapılması gerekenler…

GRİP VAKALARI ÇOĞALDI

Kış aylarının gelişiyle birlikte grip vakaları da çoğaldı. Hastaneler grip ve soğuk algınlığı şikayetleri ile dolup taşıyor. Özellikle de çocukların mevsim geçişlerinin yaşandığı bu aylarda gribe yakalanma ve soğuk algınlığı geçirmeleri olası bir durum. Hem çocuklar hem de yetişkinler soğuk kış aylarında gripten ve soğuk algınlığından kendilerini koruyabilirler. Bunun için en önemli şey bağışıklık sistemi ve hijyen.

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUNMANIN YOLLARI

Grip ve soğuk algınlığından korunmak için mutlaka hijyene dikkat edilmesi gerekiyor. Ellerin sık sık yıkanması gerekir. Grip mevsiminde kalabalık ortamlardan ve grip olan kişilerle yakın temastan kaçınmak önemlidir. Kış aylarında en önemli şey de bağışıklık sisteminin güçlü tutulmasıdır. Bol bol vitamin alınması gerekir. Meyve tüketmeye özellikle de C vitamini kaynaklarını sofranızdan eksik etmemeye özen gösterin. Her gün bir kase yoğurt tüketimi de soğuk algınlığına karşı iyi gelecektir. Sigara ve alkol gibi alışkanlıklarınız varsa bırakmak için çaba gösterin. Yapılan araştırmalara göre sigara ve alkol kullanan kişiler daha sık soğuk algınlığı ve gribe yakalanıyor. Stresten ve aşırı yorgunluktan kaçının. Stres ve aşırı yorgunluk bağışıklık sistemini zayıflatan faktörler arasındadır. Bol bol su tüketmeye özen gösterin. Düzenli olarak egzersiz yapın.