Trambolin Hangi Kasları Çalıştırır?

Çocukların spor yapmaları son derece önemlidir. Spor sayesinde çocuklardaki obezite sorununun önüne geçilir. Bunun yanı sıra, koordinasyon ve denge sağlar.

Trambolin Hangi Kasları Çalıştırır?

Çocukların spor yapmaları son derece önemlidir. Spor sayesinde çocuklardaki obezite sorununun önüne geçilir. Bunun yanı sıra, koordinasyon ve denge sağlar. Çocukların fiziksel olarak rahatlamaları adına gereklidir. Kronik kas gerginliği problemini ortadan kaldırır. Çocukların uyku düzeninin oluşturulmasına katkı sağlar.

Birçok çocuk; özgüven problemi yaşar. Ancak, spor yapan çocukların kendilerine duydukları güvenin arttığını söyleyebiliriz. Buna ek olarak, yaşıtlarıyla aynı ortamda spor yapan bir çocuğun sosyal becerileri de artar. Liderlik ve iş birliği gibi becerileri gelişir.

Spor yapmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğu aşikar! Fakat, her çocuk spor yapmayı sevmiyor. Bu noktada, çocuklara sporu sevdirecek egzersizlere ve oyun alanlarına ihtiyaç duyuluyor. Onlardan birisi de FlyzoneTrambolin Parkı! Yazımız sayesinde trambolin egzersizleri başta olmak üzere birçok konu hakkında bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Trambolin Egzersizleri

Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız onun trambolin ile tanışmasını sağlamalısınız. Günlük beş dakikalık bir trambolin egzersizinin odaklanma, konsantrasyon ve dikkat gelişimi açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, yalnızca beş dakikalık bir aktivite ile çocuklardaki odaklanma ve dikkat sorunlarına en iyi şekilde çözüm bulunur.

Birçok kişi; zıplamanın faydaları nelerdir sorusuna cevap arıyor. Bu noktada, zıplamanın beyinde serebellum adı verilen bölümü uyardığını söylemeliyiz. Beynin bu bölümü denge kaba motor becerisinden sorumlu olmasından mütevellit son derece önemlidir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi serebellum bölümünün uyarılmasıyla beraber dikkat, odaklanma ve konsantrasyon sorunlarına en iyi şekilde çözüm bulunur.

Trambolin egzersizleri; kalp ve damar sağlığının korunmasına da olumlu anlamda etki yapar. Yalnızca 10 dakikalık bir trambolin egzersizi; kalp ve damar sisteminde 33 dakikalık bir koşunun yapmış olduğu olumlu etkiyi yapar. Ayrıca, trambolin egzersizleri sayesinde koordinasyon becerileri artar. Çocukların motor yetenekleri gelişir. Bunun yanı sıra, trambolinde zıplarken el, kol ve bacakların dengesini sağlamaya çalışmak; beynin motor yeteneklerini ve koordinasyon becerilerini de artırır.

Çocukların trambolin egzersizleri sayesinde yaşıtlarına kıyasla çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olacaklarını biliyor muydunuz? Bu konuyla ilgili olarak yapılan çok sayıda araştırma; trambolinin faydalarını gösteren önemli bir referans olmuştur. Trambolin üzerinde sekiz ay boyunca günde 10 veya daha çok zıplama hareketi yapan çocukların yapmayan çocuklara kıyasla kemik yoğunluklarında yüzde 1,2 oranında artma tespit edilmiştir. Kemik yoğunluğu artışı; osteoporotik kırılma riskini azaltır. Bir başka deyişle, trambolin egzersizleri; hem gelişim hem de yetişkinlik döneminin sorunsuz bir şekilde geçmesi adına ne kadar önemli olduğunu ispat eder.

Zıplamak zannettiğinizden çok daha faydalıdır. Bir insanın zıplamasıyla beraber lenfatik sıvının dolaşımı hızlanır. Bu sayede, vücuttaki zararlı kimyasalların atılma süreci daha çabuk bir şekilde gerçekleşir. Zıplamak; vücudun kendi kendini yenilemesi açısından da hayati önem taşır. Dolaşımı ve oksijen akışını hızlandırmasından mütevellit baş, sırt ve boyun bölgesinde adeta doğal bir ağrı kesici etkisi yaratır.

Trambolinde Zıplarken Çalışan Kaslarımız

Zıplamak hangi kasları çalıştırır sorusuna cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz! Her şeyden önce, trambolinde zıplarken belirli bir kas grubu yerine tüm vücudun çalıştığını söylemeliyiz. G kuvveti zıplarken artar. Bu sayede, kasların daha hızlı bir şekilde gelişmesine tanıklık edilir. Hatta, tüm vücutta yağ yakma etkisine rastlanır. Trambolin park egzersizleri; bilhassa bacaklar üzerinde etkili olur. Ayrıca, karın, kalça, kol ve sırt kaslarının şekillenmesini de sağlar. Zıplamak, havada kalmak ve ardından trambolin üzerinde dengeli bir şekilde durmak adına büyük kas gruplarının yardımı gereklidir.

Zıplarken hangi kaslar çalışır sorusuna cevap arıyorsanız size çok şaşıracağınız bir bilgi verebiliriz. Trambolin; bu deneyimi yaşayanların bildiği üzere yerçekimine karşı gerçekleştirilen bir aktivitedir. Bu noktada, trambolin sayesinde kalp kaslarının da çalıştığını söyleyebiliriz. Trambolin egzersizleri; en az kardiyovasküler egzersizler kadar etkilidir. Söz konusu egzersizler sayesinde dolaşım sisteminin hızlı bir şekilde çalışması mümkün olur. Kalp; kişinin zıplaması sırasında gerekli olan kanı daha hızlı bir şekilde pompalar. Bu noktada, kalbin seri şekilde kasıldığını ve gevşediğini söyleyebiliriz.

Trambolin; doğru bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde hangi kasların çalışmasından bağımsız olarak kalbi olumlu etkileyen bir aktivite haline gelir. Doğru nefes alma tekniği ve düzenli tekrar yapmak; kasların çalışması açısından son derece önemlidir.

FlyzoneTrambolin Parkı

Birçok kişinin aklında FlyzoneTrambolin Parkı nerede sorusu bulunuyor. Başakşehir – Mall of İstanbul, İstiklal Caddesi – Demirören AVM, Nevşehir – Nissara AVM, Kurtköy – Lens İstanbul, Esenyurt – Torium AVM olmak üzere beş farklı şubesi vardır. Siz de çocuğunuzla beraber Flyzone şubesine giderek harika bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Zıplamanın faydaları hakkında bilgi aldığınız takdirde FlyzoneTrambolin Parkı’na gitmeyi her şeyden daha çok isteyeceksiniz.

·Trambolin; tahmin edebileceğiniz gibi metabolizmayı hızlandırır ve kişinin kısa sürede kilo vermesine yardımcı olur.

·Kasların tonlanması adına gerekli olan hareket yoğunluğunu sağlayan bir aktivitedir.

· Trambolinde zıplamak son derece eğlencelidir. Kısa süre içerisinde tüm vücudu etkili bir şekilde çalıştırması ciddi bir avantajdır.

·Trambolin; diğer aktiviteler gibi saatlerinizi almaz. Yalnızca beş dakika trambolinde zıplasanız dahi kısa süre içerisinde faydasını görürsünüz.

·Hem kalbi hem de büyük kasları güçlendiren trambolin; bağışıklığın artmasını sağlamasından dolayı son derece değerlidir.

Sonuç olarak, siz de son derece uygun şartlarla FlyzoneTrambolin Parkı’na gelerek bu eşsiz aktiviteden faydalanabilirsiniz.