İYİ Parti'de bomba iddia! İstifa edecek isimler belli oldu

İYİ Parti, Son dönemlerde istifalarla sarsılmaya devam ediyor. İddiaya göre istifa edecek daha birçok isim var. İşte İYİ Parti'den istifa edecek O isimler…

İYİ Parti'de bomba iddia! İstifa edecek isimler belli oldu

İYİ Parti son dönemlerde sık sık istifa haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre partide bazı kurmayların istifaların süreceğini belirttiği öğrenildi. Bu istifaların nedeni ise sadece ittifak tartışması değil.

İYİ Parti son dönemlerde kritik isimlerin istifaları ile gündemde. Özellikle partinin kurucu isimlerinin peş peşe istifa kararı alması sonrası yeni iddialar da gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak partinin sağlık politikaları Başkan Yardımcısı Aylin Anıl Arslan ve Ankara Milletvekili Adnan Beker istifa etmişti. Partide 44 olan milletvekili sayısı 42'ye düşerken henüz Parti yönetiminden bu istifalara ilişkin bir açıklama gelmedi. Ancak kulüplerde dolaşan bilgilere göre istifa etmeyi planlayan başka milletvekilleri de var.

SEBEP SADECE İTTİFAK TARTIŞMALARI DEĞİL

İYİ Parti'de yaşanan istifaların yerel seçimlere ittifaksız girileceği olduğu iddia ediliyor. Ancak kurmaylara göre Aslında partide çatırdamanın milletvekili adaylığı için temayül yoklamasının ardından başladı. İYİ Parti kurmayları milletvekili aday listelerinin partiye verilen emeğe ve siyasi donanıma göre değil mal varlığına göre belirlendiğini iddia ediyor. Bu duruma karşı çıkan Parti kurucuları ve kritik isimlerse peş peşe istifa kararı alıyor. İyi Parti'den bir Kurmay yaptığı açıklamada, “Partiye emek verenler değer görmediği için partiden uzaklaştı, bu parti tabanını da etkiledi” yorumunu yaptı. İYİ Parti’den üst düzey bir yetkili ise “Partinin emeği satılamaz. Milletvekili listelerinin satıldığı iddiası partilileri rahatsız ediyor” dedi.

YENİ İSTİFALARDA GELEBİLİR

Diğer yandan kulüplerde dolaşan bilgiler İYİ Parti'de yeni istifalar olacağı yönünde. İstifa edecek isimlerin ise milletvekilleri Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Seyithan İzsiz ve Salim Ensarioğlu olduğu iddia ediliyor.