Osayi ceza alır mı? Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı?

Fenerbahçe’nin dün akşam deplasmanda Trabzonspor’la oynadığı maçın son düdüğünden sonra çıkan olaylar tartışılmaya devam edilirken gözler TFF’nin disiplin sevklerinde. Dün akşamki olaylı maç sonrası gelecek cezalar merak ediliyor.

Osayi ceza alır mı? Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı?

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının son düdüğünden sonra yeşil sahalarda görmek istemediğimiz olaylar yaşanmıştı. Maçın sonunda sahaya giren Trabzonsporlu taraftarlar, galibiyet sevinci yaşayan Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Karşılıklı arbedelerin yaşandığı saha içinde güvenlik görevlileri olaylara müdahale ederken futbolcular soyunma odasına gitmekte büyük zorluk yaşadı. Yaşanan olaylar sonrasında gözer TFF’ye çevrildi. TFF’nin disiplin sevkleri merakla beklenirken olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ceza alacak mı, Osayi ceza alır mı? Osoterwolde ceza alacak mı? Gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı. İşte detaylar…

TRABZONSPORLU TARAFTARLAR SAHAYA GİRDİ

Trendyol Süper Lig’in 30. Haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin son düdüğünden sonra saha içi karıştı. Trabzonsporlu taraftarlar sahaya girerek galibiyet kutlaması yapan Fenerbahçeli futbolculara saldırdı. Saha içi bir anda karışırken bordo mavili taraftarlar ile Fenerbahçeli futbolcular arasında arbede yaşandı. Taraftarların tekme ve yumruklarına Fenerbahçeli futbolcular da aynı şekilde karşılık verdi. Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası sarı lacivertli futbolcular güçlükle soyunma odasına gidebildi.

osayi-ceza-alir-mi-fenerbahceli-futbolcular-ceza-alacak-mi.jpg

OSAYI SAMUEL CEZA ALIR MI?

Sahada ortalık adeta savaş alanına dönerken Fenerbahçe forması giyen Osayi Samuel’in sahaya giren ve futbolcuların üstüne doğru gelen bir Trabzonsporlu taraftarı yumrukladığı anlar çok konuşuldu. Fenerbahçeli futbolcu Osayi ile Trabzonspor taraftarının fiziksel mücadelesi yayıncı kuruluş kameralarına saniye saniye yansımıştı. Bu olayın ardından Osayi ceza alacak mı soruları da gündeme gelmeye başladı. Osayi Samuel, Oosterwolde, Batshuayi’nin bu olaylar sonrası ceza alıp almayacağı, Fenerbahçeli futbolculara bir ceza uygulanıp uygulanmayacağı da en çok araştırılanlar arasında. Olaylar sırasında Fenerbahçeli futbolcular Osayi, Oosterwolde ve Batshuayi’nin meşru müdafaa yaptığı yorumları yapılırken meşru müdafaayı aşan bir eylem varsa ceza verilebileceği de gelen yorumlar arasında.

osayi-ceza-alir-mi-fenerbahceli-futbolcular-ceza-alacak-mi-001.jpg

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR CEZA ALIR MI?

Olaylı maçın ardından Fenerbahçeli futbolcuların ceza alıp almayacağı sorusuna yanıt aranırken konuyla ilgili NTV’ye açıklamalarda bulunan Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı Avukat Alpay Köse, sarı lacivertli futbolcuların da ceza alabileceğini söyledi. Trabzonspor’un yaşanan bu olaylardan dolayı saha kapama ve seyircisiz oynama cezası almasının yüksek ihtimal olduğunu belirten Köse, ‘Daha önce 5 maça kadar ceza verildiğini görmüştük’ dedi. Fenerbahçeli futbolcuların saha içindeki olaylarda kendilerine saldırı olduğunda kendilerini korumaya yönelik hareket ettiklerini söyleyen Köse, ‘Futbolcular orada kendilerine saldırı olduğunda koruma şeklinde hareket etmelerine diyecek hiçbir şey yok. Gördüğüm kadarıyla bazı Fenerbahçeli futbolcuların koruma içgüdüsü dışında bazı hareketleri olmuş gibi görünüyor. Bu durumda ilgili hüküm gereği saldırı fiilinden dolayı 5-10 maç ceza alma durumları söz konusu olabilir. Ceza Hukuku tarafındaysa 6222 sporda şiddeti önlemeye yönelik yasa var. Bu eylemler normal Ceza Hukuku’nda suç olsa da ekstra cezalar öngörülüyor. Taraftarlar sadece sahaya girdiği için 1-3 yılla yargılanacak. Bunun dışında yapmış olduğu müdahaleler veya diğer kişilerin fiziksel saldırıları gibi ayrıca cezaları olacak.’ ifadelerine yer verdi. Maçta yaşanan olaylar sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama gelmiş ve Bakan Yerlikaya, 12 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

osayi-ceza-alir-mi-fenerbahceli-futbolcular-ceza-alacak-mi-002.jpg

osayi-ceza-alir-mi-fenerbahceli-futbolcular-ceza-alacak-mi-003.jpg