CHP’li vekilden kışlasız bedelli ve makul ücret çağrısı: Gençlerimizin yanındayız!

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko’dan 2019 yılında kalıcı hale getirilen bedelli askerlik uygulaması ile ilgili önemli çağrılar geldi. Gençlerimizin yanındayız diyen Kanko, bedelli askerlik ücretleri makul seviyelere çekilmelidir dedi.

CHP’li vekilden kışlasız bedelli ve makul ücret çağrısı: Gençlerimizin yanındayız!

Kanunda yer alan şartları yerine getiren kişiler belirlenen ücreti ödeyerek askerlik hizmetini tamamlamaktadır. Bedelli askerlik hizmetinden yararlananlar 28 gün temel askerlik eğitimi alarak askerlik hizmetini tamamlayabilirler. Bedelli askerlik ücretleri ise her 6 ayda bir güncellenmektedir. Bedelli askerlik ücreti, güncel memur aylık katsayısının 240.000’e çarpımı ile belirlenir. Bu hesaplama Ocak ve Temmuz ayında olmak üzere yılda iki kez tekrarlanır. Gençlerden gelen talepler ise bedelli askerlik ücretinin makul bir seviyeye çekilmesi ve bedelli askerlikten 28 gün olan kışla şartının kaldırılması yönünde. CHP’li vekil Muhip Kanko’dan da gençlerin bu taleplerine destek geldi.

CHP’Lİ VEKİL’DEN GENÇLERİN KIŞLASIZ DÜZENLEME TALEBİNE DESTEK

CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, gençlerin kışlasız bedelli askerlik taleplerini destekledi. Hem bedelli akerlikte kışla şartının kaldırılması talebi hem de bedelli askerlik ücretinin makul seviyeye çekilmesi konusundaki talepleri gündeme taşıyan Kanko, ‘Türkiye ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız arasında eşitlik sağlanmalı. Bedelli askerlikte kışlasız uygulamasının getirilmesi hem maddi hem de sosyal adalet adına önemli bir adım olacaktır. Gençlerimizin yanındayız!’ dedi.

chp-li-vekil-den-kislasiz-bedelli-ve-makul-ucret-cagrisi-genclerimizin-yanindayiz.jpg

‘GEREKEN ADIMLAR ATILMALI’

Gençlerin taleplerini dile getiren ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla gençlerin sesi olan CHP’li vekil, ‘Vatan sevgisi zaman ve mekan tanımaz. Gençlerimizin bedelli askerlikte kışlasız bir düzenleme talebi, hem ailelerine bakma sorumlulukları hem de iş hayatları düşünüldüğünde büyük önem taşıyor. Bu konuda gereken adımlar atılmalı. Gençlere verilen sözler tutulmalıdır.’ ifadelerine yer verdi.

chp-li-vekil-den-kislasiz-bedelli-ve-makul-ucret-cagrisi-genclerimizin-yanindayiz-002.jpg

‘ÜCRETLER MAKUL SEVİYELERE ÇEKİLMELİDİR’

Daha önceki açıklamalarında da bedelli askerlikle ilgili gençlerden gelen talepleri sık sık dile getiren CHP Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko, Şubat ayında yaptığı açıklamada ise bedelli askerlik ücretinin 2024 yılının Ocak ayında yüzde 50 artışla 182 bin liraya ulaştığına dikkat çekmiş ve askerlik ücretinin gençler için ekonomik bir engel oluşturduğunu belirtmişti. Ücret artışlarına dikkat çeken Kanko, ‘Yüzde 50 artışla 182 bin liraya ulaşan bedelli askerlik ücreti, gençlerimiz için büyük bir ekonomik engel oluşturmaktadır. Bu durum gençlerimizin askerlik hizmetine erişimini ciddi şekilde kısıtlamakta ve onları zor bir kararın içine itmektedir.’ demişti. Bu konuda somut adımlar atılmasını talep eden CHP’li Milletvekili, ‘Yoklama kaçağı ve bakaya durumundaki gençlerimiz için adil bir çözüm bulunmalı, ekonomik zorluklar göz önünde bulundurularak bedelli askerlik ücreti makul seviyelere çekilmelidir. Gençlerimizin geleceğini düşünerek onlara destek olacak politikalar geliştirmeliyiz.’ ifadelerine yer vermişti.