SON DAKİKA İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

Ajanslara düşen son dakika bilgisinde İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan konvoydaki helikopterlerden birinin kaza yaptığı bildiriliyor. Fars Haber Ajansı’nda yer alan bilgi de ise helikopterin sert iniş yaptığı belirtildi.

SON DAKİKA İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden birinin kaza yaptığı haberi dünya manşetlerinde son dakika olarak geçilmeye başlandı. İran Devlet Televizyonu’nda yer alan haberde İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin Azerbaycan ve İran sınırındaki baraj açılışına katıldığı ve ve Cumhurbaşkanı Reisi’nin konvoyundaki bir helikopterin kaza yaptığı belirtildi. Yarı resmi haber ajansı olan Tesnim Haber Ajansı ise kaza yapan helikopterin Reisi’yi taşıdığını iddia etti.

İRAN CUMHURBAŞKANI'NI TAŞIYAN HELİKOPTERİN KAZA YAPTIĞI BİLDİRİLİYOR

Dünya gündemine son dakika manşetiyle oturan haberde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyundaki bir helikopterin kaza yaptığı iddiaları yerleşti. Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığına dair iddiaların da yer aldığı konuyla ilgili tüm detaylar araştırılıyor. Ajanslar, söz konusu kazanın Doğu Azerbaycan vilayetinin Culfa şehri yakınlarında yaşandığını aktarıyor. İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi'den gelen açıklamada ise arama-kurtarma ekiplerinin hızla kaza yerine ulaşmaya çalıştığı bilgisi yer aldı.

son-dakika-iran-cumhurbaskani-reisiyi-tasiyan-ucak-kaza-yapti.jpg

HELİKOPTER KÖTÜ HAVA KOŞULLARI SEBEBİYLE ACİL İNİŞ YAPTI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterle ilgili son dakika bilgileri aktarılmaya devam ediliyor. Helikopterin Doğu Azerbaycan'da şiddetli rüzgar ve yoğun sis sebebiyle acil iniş yaptığı aktarılıyor. Söz konusu helikopterde İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da olduğu iddia ediliyor. Fars Haber Ajansı'nda yer alan bilgide ise helikopterin yoğun sis sebebiyle zorunlu iniş yaptığı ve Reisi'nin karayoluyla Tebriz'e gittiği duyuruldu. Aktarılan bilgilere göre yardım ekipleri de kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Kurtarma ekiplerinin zorlu hava şartları sebebiyle bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği de belirtiliyor. İran İçişleri Bakanı Vahidi, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin kötü hava koşulları sebebiyle sert iniş yapmak zorunda kaldığını aktardı ve Kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını söyledi.