10 Maddede Ev Taşırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yeni bir eve taşınırken dikkat etmeniz gereken 10 madde sayesinde taşınma sürecini güvenilir ve hızlı hale getirebilirsiniz.

10 Maddede Ev Taşırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yeni bir eve taşınırken dikkat etmeniz gereken 10 madde sayesinde taşınma sürecini güvenilir ve hızlı hale getirebilirsiniz.

1. Eşyaları Azaltın

Kullanmadığınız ya da eski eşyalarınızı bir kenara ayırarak işe başlamalısınız. İhtiyaç duymadığınız eşyalarınızı ayırmadığınız takdirde yeni evinize taşındığınızda yerleşmeniz de bir hayli zor olabilir.

2. Eşya Listesi Hazırlayın

Hangi eşyaları yanınızda götüreceğinize karar verdikten sonra taşımak için sahip olduğunuz eşyaların detaylı bir listesini yapabilirsiniz. Türlerini ve özelliklerini ayırt ederek envanter listesi oluşturabilirsiniz.

3. Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

İstenmeyen eşyalarınızdan taşınırken kurtulabilirsiniz. Yeni evinize uyum sağlayabilecek özel eşyaları belirlerseniz zaman kazanabilir ve taşınma sürecini daha ekonomik hale de getirebilirsiniz.

4. Planlı Hareket Edin

Taşınma öncesinde planlı bir şekilde hareket etmelisiniz. Süreç içerisinde planlı olursanız size zorluk çıkarabilecek durumları da engellemiş olursunuz. Bu süreçte mali durumunuzu da gözden geçirebilirsiniz.

5. Taşınma Tarihini Belirleyin

Su, internet, elektrik gibi abonelik işlemlerini taşınma tarihinize göre aktif hale getirmelisiniz. Taşınma tarihinizi cuma gününe denk getirebilirsiniz hafta sonu daha rahat şekilde hareket edebilirsiniz.

6. Belgeleri Toplayın

Taşınmadan önce ve sonrasında lazım olabilecek bütün kayıtları ve belgeleri bir araya getirmelisiniz. Gerekli belgelerden dolayı vakit kaybetmemek için kendinize özel bir klasör oluşturabilirsiniz.

7. Eşyalarınızı Güvenilir Şekilde Paketleyin

Doğru eşya paketleme, taşınmadan önce öğrenmeniz gereken en önemli ayrıntılar arasındadır. Paketlerinizin dayanıklı olduğundan da emin olmalısınız. Gerekli gördüğünüz takdirde kolileri ve paketleri güçlendirmeyi de deneyebilirsiniz.

8. Değerli Eşyalarınızı Belirleyin

Değerli eşyalarınızı ayrı şekilde paketlemelisiniz. Yüksek kaliteli ambalaj malzemelerini bu tür eşyalarınız için değerlendirebilirsiniz. Hassas yapıya sahip elektronik eşyalar ve manevi değeri olan eşyalar için masraftan kaçınmamalısınız.

9. Güvenilir ve Stressiz Taşınma Ortamı Oluşturun

Başarılı bir şekilde taşınabilmek için stres faktörünü ortadan kaldırabilecek adımlar atın. Nakliye firması geldiğinde hazır olun ve evin girişinin yakınlarında mutlaka nakliye aracı için park yeri ayırın.

10. Nakliyat Firmasını Doğru Tercih Edin

Nakliyat firmalarını seçerken aceleci davranmayın ve profesyonel firmaları araştırın.