Ankara Kız Yurdu

Bir ülkenin daha ileri seviyelere gelebilmesi için üniversitelerde nitelikli eğitimleri alabilmiş gençlerine ihtiyacı olur.

Ankara Kız Yurdu

Özellikle gençlerden kadınların da toplumda söz sahibi olmaları o ülkenin refah seviyesinin arttığının bir kanıtıdır. Refah seviyesini artırmayı isteyen kadınlar üniversitelerde yerini almaya başlıyor.

Bu artışta bulunan Ankara’daki üniversitelerde eğitim gören kız öğrenciler Ankara kız yurdu araştırmalarında bulunuyorlar. Bu araştırmalarında kendi güvenliklerini sağlayabilecekleri bir barınma noktası bulabilmek amaçlarıdır. Özellikle güvenlik ve benzer ihtiyaçların karşılanması sonucu ise akademik kariyerlerine daha fazla yönelim ve gelişim sonuçları ortaya çıkar. Bu hizmetleri sağlayan yerlerin başında ise Eylül kız öğrenci rezidansı yer alır.

Güvenli ve Üst Hizmet Anlayışlı Kız Yurdu

Eylül kız öğrenci yurdu birçok farklı şehirden gelen öğrencilere kapılarını açmış bulunmaktadır. Maksimum konforla birleştirdiği odaları 1,2,3 ve 4 kişilik olarak oluşur. Rezidansta kalan öğrenciler istedikleri kişi kadar olan odada bulunabildikleri gibi farklı alanlarda hizmet çeşitlerini de alabiliyorlar. Güvenlik ve kameralı sistemlerin kurulu olması kendilerini iyi hissetmelerine vesile oluyor.

Ulaşım Merkezlerine Yakın Konum

Ankara kız yurdu içerisinde yer alan Eylül kız öğrenci rezidansı en büyük avantajlarından birisi birçok üniversite fakültelerine yakın konumda olmasıdır. Ankara Üniversitesi’nin birçok fakültesi yürüme mesafesindeyken bu fakültelerden en çok tıp, eczacılık ve mühendislik fakülteleri ön plana çıkıyor. Yaklaşık olarak 5-10 dakika yürüme mesafesinde bulunur. Bunun dışında Gazi Üniversitesi yürüme mesafesinde sayılacak yerlerdendir. Eylül kız öğrenci rezidansı metro, otobüs, dolmuş ve taksi duraklarına 5 dakikalık mesafede olması diğer üniversitelere de ulaşımında sıkıntı yaşanmayacağını gösterir.

Kat ve Odaların Temizliği Nasıldır?

Ankara kız yurdu içerisinde belli aralıklarla kat ve oda temizliği yapılmaktadır. Her hafta nevresim değişikliği yapılır. Ekstra üst hijyen statüsü kız öğrencilere sunumu gerçekleşir. Bu sayede güvenli ortam kalitesine steril ortam da eklenir. Ankara’nın göbeğinde temiz bir yaşam alanı ortaya çıkar. Günlük oda temizliği genel anlamda tüm hijyenin oluşmasına katkı sunar. Eylül kız öğrenci rezidansı her türlü ihtiyaca cevap verebilecek konfora sahip, modern, rahat, huzurlu ve güvenli bir ortam sağlar.