Askerlik yeri sorgulama e-Devlet! Askerlik Kasım celbi sınıflandırma sonuçları

Askerlik yerleri ile ilgili merak edilen soru yanıt buldu. Askerlik yerleri açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yerlerinin açıklandığı duyurusunu yaptı. Bu duyurunun ardından askerlik yerleri ile ilgili sorgulamalar aşladı.

Askerlik yeri sorgulama e-Devlet! Askerlik Kasım celbi sınıflandırma sonuçları

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yerleri ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. MSB, askerlik yerlerinin açıklandığını duyurdu. Sınıflandırma sonuçları ile ilgili sorgulama ekranı ve tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yeri sorgulama e-Devlet nasıl yapılır? Askerlik yeri sorgulama nereden ve nasıl yapılır? Askerlik sonuçları nereden öğrenilir 2023 Kasım celbi? İşte tüm detaylar…

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI

Bir süredir yakından takip edilen askerlik yerleri ile ilgili beklenen açıklama uğun geldi. Milli Savunma Bakanlığı, askerlik yerlerinin açıklandığını duyurdu. MSB tarafından yapılan duyuruda Kasım/Aralık 2023 ve Ocak 2024 dönemlerinde silahaltına alınacak olan yedek subay/astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının belli olduğunu bildirdi.

askerlik-yeri-sorgulama-e-devlet-askerlik-kasim-celbi-siniflandirma-sonuclari.jpg

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA KASIM CELBİ

Askerlik seçim ve sınıflandırma sonuçları 27 Ekim 2023 Cuma (bugün) erişime açıldı. MS’den yapılan duyurunun ardından askerlik yeri öğrenme ile ilgili araştırmalar da yoğunlaştı. Askerlik yerleri, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra e-Devlet üzerinden öğrenilebiliyor. Sorgulama yapmak için sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın hemen üst kısmında yer alan ‘Hizmet Adı’ kutucuğuna ‘Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu Sorgulama’ ve ‘Er Sınıflandırma Sonucu Sorgulama’ yazdıktan sonra butona tıklayın. Bu butona tıkladıktan sonra yükümlüler, askerlik yapacağı yeri hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilecektir.

askerlik-yeri-sorgulama-e-devlet-askerlik-kasim-celbi-siniflandirma-sonuclari-001.jpg

YÜKÜMLÜ SEVK TARİHLERİ

Yükümlü sevk tarihleri de araştırılan konular arasında. Yedek subay/astsubay ile erlerin sevk tarihleri şu şekilde:

- Yedek subay/astsubay adayları ile er (1. Grup): 9 Kasım 2023

- Er (2. Grup): 7 Aralık 2023

- Er (3. Grup): 11 Ocak 2024