Köpekleri siyah beyaza boyayıp Panda olarak sergilediler

Hayvanat bahçesindeki pandaların aslında panda değil köpek olduğu gerçeği ziyaretçileri şaşkına çevirdi. Köpekler siyah beyaza boyanarak panda olarak sergilendi. Durumu fark eden ziyaretçiler bu olaya tepki gösterdi.

Köpekleri siyah beyaza boyayıp Panda olarak sergilediler

Çin’de hayvanat bahçesinde tutulan ve panda olarak sergilenen hayvanların aslında panda değil köpek olduğu ortaya çıktı. Köpekleri siyah beyaza boyayarak panda olarak sergiledikleri gerçeği ortaya çıkarken hayvanat bahçesi sözcüsünden akıl almaz bir savunma geldi. Hayvanat bahçesini ziyaret edenler bu duruma tepki gösterirken hayvanat bahçesi sözcüsü ise ‘İnsanlar da saçlarını boyuyor’ diyerek savunma yaptı.

HAYVANAT BAHÇESİNDE SAHTE PANDA OLAYI

Duyanları şaşkına çeviren bu olay Çin’in doğusunda bulunan Jiangsu eyaletindeki Taizhou Hayvanat Bahçesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, hayvanat bahçesinde tutulan ve panda olarak sergilenen hayvanların aslında panda değil köpek olduğu ortaya çıktı. Köpeklerin siyah beyaz renklere boyanarak panda olarak sergilendikleri öğrenildi.

kopekleri-siyah-beyaza-boyayip-panda-olarak-sergilediler.jpg

BİR GARİP SAVUNMA

Yüzleri boyanan sahte pandaların aslında Kuzey Çin’e özgü büyük tüylü bir köpek cinsi olan Çov-çov olduğu anlaşılırken ziyaretçiler bu duruma tepki gösterdi. Olay kısa sürede sosyal medyada da yayılırken gözlerin çevrildiği hayvanat bahçesi yetkililerinin Çin’in ikonik bambu yiyen ayısına benzetmek için bu köpeklerin yelelerini kestiği ve yüzlerini de siyah renge boyadıkları ortaya çıktı. Panda köpekleri olarak adlandırılan bu hayvanların her gün sabah 8’den akşam saat 5’e kadar kapalı bir alanda hayvanat bahçesini ziyaret edenlere sergilendiği öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan bir yetkili ise köpeklerin neden yeleleri kesilip yüzleri siyaha boyanarak pandaya benzetilmeye çalışıldığı ile ilgili, ‘Hayvanat bahçesinde panda yok ve sonuç olarak bunu yapmak istedik’ dedi. Gerçeğin ortaya çıkmasıyla birçok ziyaretçi söz konusu hayvanat bahçesini, hayvanlara zulüm yapmakla suçlarken yetkililer ise bunun hayvanlara zararı olmadığını öne sürüyor. Hayvanat bahçesi sözcüsünden gelen savunma ise şöyle; ‘İnsanlar da saçlarını boyuyor. Köpeklerin tüyleri uzunsa doğal boya kullanılabilir.’