Ayasofya Camii girişi yabancı turistler için ücretli olacak! O tarihte başlayacak

Ayasofya Camii’nin ziyaretinde yeni bir dönem başlıyor. Yabancı turistler için artık giriş ücretli olacak. Yeni düzenleme ile ilgili duyuru Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan geldi. Bakan Ersoy, detayları paylaştı.

Ayasofya Camii girişi yabancı turistler için ücretli olacak! O tarihte başlayacak

Ayasofya-i Kebir Camii’nin ziyaretinde yeni bir dönem başlıyor. Artık ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçiliyor. Yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu düzenleme kapsamında Ayasofya Camii’ne girişlerin yabancı turistler için ücretli olacağını duyurdu. İşte uygulamanın başlayacağı tarih ve konuyla ilgili tüm detaylar…

ZİYARETÇİ YÖNETİM PLANI UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Camii ile ilgili alınan yeni kararı paylaştı. Atatürk Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Ersoy, Ayasofya-i Kebir Camii’nde UNESCO tavsiyesi üzerine 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçileceğini ifade etti.

ayasofya-camii-girisi-yabanci-turistler-icin-ucretli-olacak-o-tarihte-baslayacak.jpg

YABANCI TURİSTLERE GİRİŞ ÜCRETLİ OLACAK

Ayasofya Camii’nin ziyaretlerinde yeni bir dönem başlıyor. Ziyaretçi yönetim uygulamasına geçiliyor. Yeni dönemde artık Ayasofya Camii’ne girişler yabancı turistler için ücretli olacak. Yabancı turistler için ücretli giriş dönemi 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

ayasofya-camii-girisi-yabanci-turistler-icin-ucretli-olacak-o-tarihte-baslayacak-001.jpg

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN İBADET VE ZİYARET ÜCRETSİZ

Türk vatandaşları için Ayasofya Camii’nde ibadet ve ziyaretin ücretsiz olacağını aktaran Bakan Mehmet Nuri Ersoy, bu uygulama ile ziyaret kalitesi ve güvenliğinin artırılmış olacağını belirtti. İbadet amacıyla camiyi ziyaret eden Türk vatandaşlarının ibadet yerlerinde değişiklik olmadığını belirten Bakan Ersoy, ‘Yabancı vatandaşların ziyaretleri için giriş kapısını değiştiriyoruz. Üst kottaki Topkapı Sarayı’nın olduğu üst kottaki kapıdan alıp galeri var, galeriyi hizmete alıp gezdirip çıkış kapılarından çıkmalarını sağlıyoruz. Gözbebeği camimiz, insanlığın ortak mirası cazibe merkezimiz Ayasofya, koruma odaklı çok iyi ekosisteme dahil edilmiş olacak. Ziyaret ve kullanım yoğunluğu minimuma indirilerek ziyaret ile ibadet kalitesinin artırılması sağlanmış oluyor. Yabancıların ziyaretleri 15 Ocak itibarıyla ücretli olacak. Türk vatandaşları için ibadet ve ziyaret ücretsiz olacak.’ dedi.