Beklenmedik Yoğunlukta Geliyor! Lapa Lapa Kar Tarihi Açıklandı

Meteoroloji uzmanlarından son dakika uyarısı geldi. Beklenmedik kar yağışı başladı İstanbul olmak üzere tüm illeri vuracak. Lapa lapa kar yağışı için tarih açıklandı.

Beklenmedik Yoğunlukta Geliyor! Lapa Lapa Kar Tarihi Açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre hava sıcaklıkları Ocak ayının ilk haftasında da mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Ancak hemen ardından tüm Türkiye'yi yoğun kar yağışı esir alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı için tarihleri duyurdu. Meteoroloji uzmanlardan da kritik açıklama geldi. Türkiye'de beklenmedik kar yağışı etkili olacak. CNN Türk meteoroloji danışmanı Profesör Doktor Orhan Şen kar tarihini açıkladı. O tarihte İstanbul başta olmak üzere Lapa Lapa Kar Geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yapılan değerlendirmelere göre haftanın ilk günlerinde Türkiye'nin geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Ege Marmara Akdeniz İç Anadolu Karadeniz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum ve Diyarbakır çevrelerinde ise sağanak yağış bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olurken gece saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde Karla Karışık Yağmur ve kar görülecek.

ÖĞLEDEN SONRA İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre İstanbul'da ise Bugün öğleden sonra şiddetli sağanak yağış etkisini gösterecek. Sebeple İstanbullu vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Sadece İstanbul değil aynı zamanda Ankara ve İzmir'de de bugün öğleden sonra şiddetli yağışlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda yağış sırasında oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

kar-geliyor-1.jpg

LAPA LAPA KAR TARİHİ VERİLDİ

Diğer yandan meteoroloji uzmanları başta İstanbul olmak üzere tüm Yurdu saracak Lapa Lapa Kar tarihini de açıkladı. Kar yağışı için artık Geri sayım başladı. Her ne kadar Ocak ayının ilk haftasında hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde olsa da Ocak ayının 2 haftasından itibaren şiddetli kar yağışı etkisini göstermeye başlayacak. Meteoroloji uzmanlarına göre 10 11 Ocak tarihlerinde yeni bir soğuk hava dalgası Türkiye'ye etkisi altına alacak. Soğuk hava dalgası ile birlikte bu defa karda kendini gösterecek nokta Üstelik kar yağışının 28 Ocak tarihine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.