Resmen Karar Çıktı! Asgari Ücretliye BAYRAM İKRAMİYESİ Jesti

Asgari ücretli için çifte bayram geliyor. Karar resmen açıklandı. Bayram ikramiyesi, asgari ücretliye de yatacak.

Resmen Karar Çıktı! Asgari Ücretliye BAYRAM İKRAMİYESİ Jesti

Resmen Kara Çıktı! Asgari Ücretliye BAYRAM İKRAMİYESİ Jesti!

Asgari ücretle çalışanlar için Temmuz ayında ara zam kapısı tamamen kapandı. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan peş peşe açıklamalar yaparak temmuzda asgari ücretliye yeni zam almayacağını duyurdu. Ancak asgari ücretliyi sevindirecek yeni bir gelişme var. Ara zam yok ama bayram ikramiyesi gelebilir.

Asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından merakla takip ediliyordu. Yılbaşı’nda yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Ancak çalışanlar bu rakamın yetersiz olduğunu belirterek ilave zam beklentisi içine girmişti. Açlık sınırı her geçen gün yükselmeye devam ederken şu an asgari ücretin bile Üstünden. Ancak peş peşe Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Vedat Işıkhan’dan yapılan açıklamalar umutlarını söndürdü. Yine de asgari ücreti için yeni bir umut doğdu. İlave zam yapılmayacak ancak asgari ücretliye bayram ikramiyesi verilebilir. Konu ile ilgili son dakika açıklaması var….

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI KAPISI KKAPANDI

Temmuz ayında emekli ve memurlar maaş zammı alacak. Aynı şekilde asgari ücretle çalışanların da ilave zam beklentisi vardı. Ancak asgari ücretle çalışanlar için zam umutları tamamen kapatıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da Dün kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada asgari ücrete temmuz zammı olmayacağını duyurdu. 8 milyondan fazla çalışan büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü yaşarken umutları arttıran yeni bir haber geldi.

resmen-karar-cikti-asgari-ucretliye-bayram-ikramiyesi-jesti.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ SÜRPRİZİ GELEBİLİR

Asgari ücretle çalışanlar ne yazık ki geçim sıkıntısını bir şekilde atlatmaya çalışıyor. Ancak daha yılın yarısı gelmeden açlık sınırı Asgari ücretin üstüne çıkmış durumda. Bu yüzden de milyonlarca çalışan zor günler geçiriyor ve hükümetten ara zam talebinde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan DÜN yapılan kabine toplantısının ardından ara zam kapısını tamamen kapattı.

Fakat emekliye verilen Kurban Bayramı ikramiyesi gibi Asgari ücretliye de bir bayram ikramiyesi sürprizi gelebilir. Asgari ücretliye bayram ikramiyesi konusu şu anda SGK uzmanlarının iddia ve tahminlerinden ibaret. Hükümetten yapılan kesin bir açıklama bulunmuyor. Ancak böyle bir iddianın gündeme gelmesi bile asgari ücretle çalışanları umutlandırdı. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapılması bekleniyor.