Bugün toplu taşımayı ücretsiz kullanabilirsiniz! İşte bedava olan toplu ulaşım araçları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel toplu taşımada ücretsiz ulaşım haberi geldi. Bu yıl Pazar gününe denk gelen Cumhuriyet Bayramı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu ulaşım ücretsiz oldu.

Bugün toplu taşımayı ücretsiz kullanabilirsiniz! İşte bedava olan toplu ulaşım araçları

Cumhuriyet Bayramı resmi tatil takviminde yer almakta. 28-29 Ekim 2023 tarihleri bu yıl yine vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılırken resmi tatil ile ilgili detaylı bilgiler de arama motorlarında sıkça yer aldı. Pazar gününe denk gelen Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz mi, metro, metrobüs, otobüs bedava mı, değil mi sorusuna yanıt aranıyor. İşte detaylar…

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÜCRETSİZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yurt genelinde yaşanmaya başlarken Cumhuriyetimizin 100. Yılı coşkusu da 81 ilde yankılanmaya başladı. Cumhuriyet Bayramı’na öze İstanbul’da her yıl olduğu gibi bu yılda toplu taşıma ücretsiz olarak hizmet verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak 29 Ekim tarihinde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu. İBB’den yapılan açıklama kapsamında 28-29 Ekim 2023 tarihlerinde otobüs, metrobüs, metro ve vapur seferleri ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Ücretsiz geçiş için ise İstanbulkart’ın kişiselleştirilmesi gerekiyor. İstanbulkart kişiselleştirme işlemini https://m.istanbulsenin.istanbul/kisisellestirme adresi üzerinden yapabilirsiniz.

bugun-toplu-tasimayi-ucretsiz-kullanabilirsiniz-iste-bedava-olan-toplu-ulasim-araclari.jpg

MARMARAY DA ÜCRETSİZ

Cumhuriyetimizin 100. Yılında yurdun dört bir yanında daha özel bir heyecan yaşanırken her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de raylı sistemle yapılan taşıma ücretsiz sağlanacak. 29 Ekim 2023 Pazar günü Marmaray, Başkentray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro seferleri de ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.