Buzdolabına bozuk para koyarak tehlikeyi fark edebilirsiniz! Buzdolabına 1 TL koyunca bakın ne oluyor

Öğrendiğimiz bazı pratik bilgiler bir noktada hayat kurtarıyor. Ev eşyaları arasında en sık kullanılan ve en çok ihtiyaçlardan biri olan buzdolabına yerleştirdiğimiz gıdaların bozulmasıyla birlikte sağlımız da tehlike altına girebiliyor.

Buzdolabına bozuk para koyarak tehlikeyi fark edebilirsiniz! Buzdolabına 1 TL koyunca bakın ne oluyor

Özellikle de uzun sürecek bir seyahate çıkacaksanız buzdolabınızdaki ürünler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Günlerce evden uzak kalacaksanız bu pratik bilgi çok işinize yarayacak. Bozuk paranın buzdolabınızdaki yiyecekler hakkında bilgi verdiğini biliyor musunuz? Bunun için ihtiyacınız olan tek şey sadece 1 TL. 1 T yöntemi ile buzdolabınızdaki yiyeceklerin sağlığı hakkında kolayca bilgi sahibi olabilir ve gıda zehirlenmesinden kendinizi bu basit yöntemle koruyabilirsiniz. İşte o yöntem ve tüm detaylar…

GÜNLERCE EVDEN UZAK KALACAKSANIZ BUNU MUTLAKA DENEYİN

Buzdolabınızdaki gıdaların bozulması sağlık açısından tehdit oluşturmakta ve gıda zehirlenmesi gibi tehlikeli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle de günlerce evden uzak kalacak olan kişilerin buzdolabındaki gıdaların takibini yapabilmeleri önemlidir. Uzun süreli seyahate çıkacaksanız buzdolabınıza 1 TL koymanız yeterli. Bu yöntem hayatını kolaylaştıracak ve buzdolabınızdaki yiyeceklerin sağlığı ile ilgili sizlere bilgi verecek.

buzdolabna-bozuk-para-koyarak-tehlikeyi-fark-edebilirsiniz-buzdolabina-1-tl-koyunca-bakin-ne-oluyor-001.jpg

İHTİYACINIZ OLAN TEK ŞEY 1 TL

Bozuk para yöntemi ile buzdolabınızdaki yiyeceklerin ömrü hakkında kolayca bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu yüzden eğer uzun süre evde olmayacaksanız 1 TL yöntemine mutlaka bir şans vermelisiniz. Birkaç gün veya bir süre evde bulunamayacaksanız 1 TL yöntemini mutlaka uygulayın. Bu yöntemi uygularsanız eve geri döndüğünüzde dolabınızın içindeki gıdaların sağlığı hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

buzdolabna-bozuk-para-koyarak-tehlikeyi-fark-edebilirsiniz-buzdolabina-1-tl-koyunca-bakin-ne-oluyor.jpg

BUZDOLABINA 1 TL KOYMA YÖNTEMİ DETAYLARI

Öncelikle bir kasenin içine dolu dolu su koyun ve dondurucu kısmına yerleştirerek buz tutana kadar bekletin. Buz tutan kasenin üstüne 1 TL yerleştirin. Özellikle de birkaç gün gibi uzun bir süre eve gelmeyecekseniz bu yöntem işinizi oldukça kolaylaştıracak. Üzerine 1 TL’yi yerleştirdiğiniz buzlu kaseyi dondurucu kısmına koyun. Eve döndüğünüzde eğer kasedeki 1 TL üstte durmaya devam ediyorsa dolaptaki yiyeceklerde herhangi bir sıkıntı yok demektir. Ancak kasedeki 1 TL alta düşmüşse buzdolabınızdaki yiyecekleri çöpe atmalı ve kesinlikle tüketmemelisiniz. Bu durumun sebebi elektrik kesintisidir. Eğer kasedeki 1 TL alta düştüyse elektrikler kesilmiştir ve 1 TL’nin bulunduğu buzlu su elektrik kesintisi sebebiyle erimiştir ve elektrikler geldiğinde tekrar donmuştur. Hal böyle olunca dondurulmuş tüm ürünler de eriyerek elektrikler geldiğinde tekrar donmuştur. Bu durumda ürünlerin bozulma olasılığı da çok fazladır.