Çocukların Festivali Zorlu’da Başladı…

Bu yıl beşinci kez düzenlenen Zorlu Çocukların Festivali’nde depremzede çocuklar ünlü isimlerle buluştu.

Çocukların Festivali Zorlu’da Başladı…

Üç gün sürecek festivalin ilk gününde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklarımız yer aldı. Ziynet Sali, Melis Sezen ve Aydilge ile buluşan çocuklar moral depoladı.

Depremzede çocuklar Ziynet Sali ve Aydilge’nin şarkıları ile eğlenirken Melis Sezen ile de çeşitli aktiviteler yaptılar. Sali sahneye çıkan çocuklarla “Isabelle” şarkısını söyledi. Sahneden indiğinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Ziynet Sali etkinlikte yer aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti…

Ziynet Sali: “Ağlamamak İçin Kendimi Zor Tutuyorum”

Sahne sonrası muhabirlerin sorularını yanıtlayan Sali, çocuklarla buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. “Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Geçen yıl da buradaydım, bu yıl da buradayım. Ne zaman isterlerse çocukların yanındayım. Çok duygusal olmak istemiyorum ama yurtlardan, çocuk esirgemelerden, deprem bölgesinden çocuklar var. Çocukların mutlu olması çok kıymetli. Keşke daha sık yapabiliyor olsak. Onların motivasyonu ve psikolojisi önemli. Tek bir kelime duygularımı anlatacak gibi değil” dedi. Geçtiğimiz yıl da etkinlikte yer aldığını söyleyen Sali, ne zaman istenirse çocukların yanında yer alacağını açıklamalarına ekledi.

64565a83e4bfdc08988766ad.webp

Çocuk Festivali Kaç Gün Sürecek?

Zorlu Çocuk Festivali kapsamında konser, tiyatro, sanat atölyeleri gibi 50’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. 7 Mayıs’a kadar Zorlu PSM’de yapılacak olan festivalden elde edilen gelirler ile afet bölgesinde oyun parkları yaptırılacak.

Çocuk Sanat, Bilim ve Eğlence Festivaline 15 yaşa kadar tüm çocuklar ebeveynleri ile birlikte katılabilecekler. Hem eğlenceli hem de öğretici birçok aktivitenin yapılacağı festivalde çocukların kişisel yeteneklerini keşfedebilecekleri ve ortaya çıkarabilecekleri deneyimsel aktiviteler gerçekleştirilmekte. Ezberci eğitime karşı çıkmak adına tasarlanan etkinlikler çocukların öğrenirken eğlenmesini ön planda tutuyor. Şehrin yorucu temposundan kaçmak ve çocuklara unuttuğumuz değerlerimizin hatırlatılması da festivalin amaçları arasında.

64565a83e4bfdc08988766ab.webp​​​​​​​

Geçtiğimiz senelerde Devrim Erbil, Gupse Özay, Ezgi Mola gibi sevilen sanatçıların yer aldığı festivalde bu yıl da birbirinden ünlü sanatçılar sahnede olacak. 3 gün sürecek olan festivalde atölye etkinlikleri ile beraber sahne gösterileri de gerçekleşecek.

Çocuklara doğa ve hayvan sevgisinin de aşılanmasını amaçlayan festivalde bu anlamda çocuklara bilinç kazandırılması da festivalin amaçları arasında yer alıyor.