Cumhurbaşkanlığı açıkladı! 2024 emekli zammı alt limit belli oldu

Emekli zammı ile ilgili Cumhurbaşkanlığından son dakika açıklaması geldi. İşte yeni zamlı emekli maaşları…

Cumhurbaşkanlığı açıkladı! 2024 emekli zammı alt limit belli oldu

Emekli zammı 2024 yılı için merakla takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan veriler zam oranları için son derece önemi. 4 aylık enflasyon verisinin kesinleştiği bugünlerde maaş zammı hesaplamaları da yapılmaya başlandı. Bir yandan da hükümet yetkililerinden emekli Ocak zammı ile ilgili önemli açıklamalar geliyor. SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi için heyecan yaratan son açıklama ise Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. İşte Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın 2024 emekli zammı açıklamaları…

Milyonlarca emekli, Aralık ayı yaklaşırken emekli maaş zammı haberlerine kilitlendi. Geçim sıkıntısı içinde olan ve yeni maaşlarını öğrenmek için Ocak ayını iple çeken emekliler, hükümet yetkilileri tarafından yapılan her açıklamayı yakından takip ediyor. Emeklinin Ocak zammının belirlenmesi için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar önemli. Çünkü Ocak ayında TÜİK tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyon doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklisi doğrudan zam alırken Emekli Sandığı emeklileri ise enflasyon farkı alacak. TÜİK açıklamaları heyecanla takip edilirken hükümetin en yetkili isimlerinden olan Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan da emekli maaş zammı açıklaması geldi. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren o açıklamalar…

emekli-zammi-1.jpg

2024 OCAK EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK

Yılbaşına doğru geri sayım devam ederken emekli vatandaşları yakından ilgilendiren açıklama Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, maaşı 7.500 TL ve altı olan emekliler için zam konusunda bütçe şartlarının zorlanacağını söyledi. Emekli vatandaşların maaşlarında reel olarak ciddi artışlar olduğunu söyleyen Yılmaz, Son dönemlerde Enflasyonun yükselmesi ile beraber emekli maaşlarının da Tartışmalara konu olduğunu dile getirdi.

Memur zammı ve emekli zammı konusunda yıl sonunda gerekli çalışmaların yapılacağını ve emekliye iyi bir iyileştirme geleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı yardımcısı, bu konuda bütçe şartlarının zorlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı olduğunu da dile getirdi.

emekli-zammi-2.jpg

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SON DURUM

Türkiye'de 15 milyona yakın emekli vatandaş yılbaşını iple çekerken bir yandan da geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle emekli maaşı zammı son durumda vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Geçtiğimiz günlerde emekli zammı ve memur zammı konusunda önemli bir açıklama yapmıştı. yılbaşında yüzde 50'ye yakın zam oranlarının konuşulacağını söyleyen Bakan Işıkhan’ın bu açıklamaları sonrası hesaplamalar başladı.

Uzmanlara göre emekli maaşlarına yüzde 40 50 oranında bir artış gerçekleşecek. bu artışla birlikte en düşük emekli maaşı 11.000 TL ile 12.000 TL seviyelerinde değişiklik gösterecek. yine 7.500 TL ve üstü maaş alan Emeklilerin de maaşında önemli bir artış olacağı düşünülüyor. Emeklilere verilecek net zam oranlarının belli olması için ise Türkiye İstatistik Kurumunun 6 aylık enflasyon verisini açıklaması gerekiyor.