Evlilikte 25 yılı tamamlayan kadınlar için emeklilik talebi! Meclis’ten net yanıt

Evlilikte 25 yılı tamamlayan kadınların emekli olması için Meclis’e talep geldi. Meclis gündemine gelen konuyla ilgili tüm detaylar ve çıkan sonuç merak edilirken konu kısa sürede sosyal medyanın gündemine de yerleşti.

Evlilikte 25 yılı tamamlayan kadınlar için emeklilik talebi! Meclis’ten net yanıt

Meclis’e gelen tekliflerden biri de iş hayatından uzak kalan ev hanımları için geldi. Ev hanımlarına emeklilik imkanı için Meclis’e gelen talepte evlilikte 25 yılı tamamlayan kadınların emekli olabilmeleri teklifi yer aldı. Bilindiği gibi ev hanımlarına emeklilik gündemi uzun bir süredir konuşulan konular arasında. Bu gelen teklif ise kısa sürede gündemde geniş yer bulurken çok sayıda ev hanımı da bu teklife gelen yanıtı ve çıkan sonucu merak ediyor. İşte detaylar…

EVLİLİKTE 25 YILI TAMAMLAYAN KADINLAR EMEKLİ OLSUN TEKLİFİ

Ev hanımlarına emeklilik gündemi uzun bir süredir konuşulan konular arasında. Ev hanımlarına emeklilik konusu gündemde yer almaya devam ederken Meclis2e gelen bir teklif dikkat çekti. İş hayatından uzak kalan kadınların emekli olabilmesi gündemi devam ederken Meclis’e taşınan bu konuyla ilgili gelen teklifte evlilikte 25 yılı dolduran kadınların emekli olabilmesine imkan sağlanması için Meclis’e başvuru yapıldı. Konunun tüm detayları araştırılıyor.

TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU’NA BAŞVURU YAPILDI

Yıllardır kendisini ev hayatına adayan ev hanımlarının emekliliği ile ilgili gündem devam ediyor. Ev hanımlarına emeklilik konusu gündemdeki yerini korurken bu konuyla ilgili TBMM Dilekçe Komisyonu’na bir teklif geldi. Bu teklifte, evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınların emekli olabilmesine imkan sağlanması talebi yer alıyor. Konya’da ikamet eden M.E. isimli bir erkeğin Komisyona başvuruda bulunarak evlilikte 25 yılını dolduran kadınların emekli olabilmesine imkan sağlanmasını talep ettiği öğrenildi.

evlilikte-25-yili-tamamlayan-kadinlar-icin-emeklilik-talebi-meclis-gundemine-geldi.jpg

YANIT GELDİ

Yapılan başvuru incelendi ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı tarafından yapılan incelemenin ardından dilekçeye yanıt verildi. Yapılan talep için Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiği bildirilerek, ‘3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ıncı Maddesi uyarınca dilekçe hakkında Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağına karar verildi.’ ifadeleri yer aldı.