İstanbul’un trafik sorunu çözülüyor! Bakan Uraloğlu yeni projeyi açıkladı

İstanbul’un en büyük problemlerinden biri hiç kuşkusuz trafiği. İstanbullu vatandaşlar trafik yoğunluğundan şikayetçi. Trafik çilesi çeken İstanbulluların yüzünü güldürecek açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan geldi.

İstanbul’un trafik sorunu çözülüyor! Bakan Uraloğlu yeni projeyi  açıkladı

Sabah, öğle, akşam, hafta içi, hafta sonu fark etmeksizin günü her saatinde yoğun trafik sorunuyla karşı karşıya kalan İstanbul2da özellikle de yağışlı havalarda araçla dışarı çıkmak tam bir çile haline geliyor. İstanbul’daki trafik sorununu çözmek için yeni bir adım atılıyor. Yeni dönemle ilgili bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, trafik sorununa çözüm için yeni projeyi açıkladı. İşte İstanbul’da trafik çilesini sona erdirecek olan yeni proje ve tüm detaylar…

İSTANBUL TRAFİĞİNE ÇÖZÜM GELİYOR

İstanbul’un trafik çilesine çözüm geliyor. İstanbul2daki trafik sorununu çözüme kavuşturmak için yeni adımlar atılıyor. Megakentteki trafik sorununun çözümü için yeni bir proje gündemde. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbulluları yakından ilgilendiren yeni projeyi açıkladı. Megakentteki tüm gişeler kaldırılıyor. Yeni gelişmeyi aktaran Bakan Uraloğlu, TEM Otoyolu’na çıkan bağlantı yollarında bulunan gişelerin kaldırılacağını belirtti.

istanbul-un-trafik-sorunu-cozuluyor-bakan-uraloglu-yeni-projeyi-acikladi-001.jpg

TRAFİK SORUNU İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

İstanbul’daki trafik sorununun çözümü için harekete geçildi. Milyonlarca araç sürücüsünü yakından ilgilendiren bu yeni gelişme ile ilgili bilgileri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu paylaştı. Bu çalışmalar kapsamında İstanbul’da tüm karayollarında gişeler kalkacak. Yeni Şafak Gazetesi’ne konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, trafiğin rahatlaması için tüm bağlantı gişelerinin kaldırılacağını ifade etti.

istanbul-un-trafik-sorunu-cozuluyor-bakan-uraloglu-yeni-projeyi-acikladi.jpg

SERBEST GEÇİŞ SİSTEMİ GELİYOR

Gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğine çözüm için yeni çalışmalarda bulunduklarını aktaran Bakan Uraloğlu, ‘Gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla, trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan Serbest Geçiş Sistemi’ni İstanbul’da devreye aldık.’ dedi.

HEDEF: DAHA HIZLI VE GÜVENLİ GEÇİŞ

Yeni projenin hayata geçmesiyle beraber Samandıra, Avcılar, Ispartakule ve Hadımköy’de yer alan tüm gişelerin kaldırılacağını söyleyen Bakan Uraloğlu, bağlantı yollarındaki gişe adaları ve kanopilerin kaldırılacağını belirterek daha hızlı ve güvenli geçiş hedeflediklerini dile getirdi.