İzole Halı- Yalıtkan Paspas

İzolasyon paspasları, elektrik tüketiminin yaygın olduğu işyerleri ve fabrikalar gibi tesislerin zeminlerine döşenerek elektriğin insan vücuduna temas etmesini önleyen yalıtkan koruyucu halılardır.

İzole Halı- Yalıtkan Paspas

İzolasyon paspasları, elektrik tüketiminin yaygın olduğu işyerleri ve fabrikalar gibi tesislerin zeminlerine döşenerek elektriğin insan vücuduna temas etmesini önleyen yalıtkan koruyucu halılardır. Sadece izole halı değil, aynı zamanda dış etkenlere karşı da dayanıklıdırlar. Isı ve nemden korunan, soğuktan ve sıcaktan etkilenmeyen bir yapıda üretilirler.

Kendi önlemlerinize ek olarak, çalışma ortamınızın güvenliğini de sağlamalısınız. Örneğin; elektrik işleri ile uğraşan kişilerin elektrik çarpması riskini ortadan kaldırmak için bulundukları alan izole halı veya kilimlerle kaplanmalıdır. İzole halı elektrik çarpmasını önlemek ve insan vücudundan elektrik girişini önlemek için elektrik makinelerinin ve santrallerin önüne, pano gibi işçilerin altına monte edilir.

İş sağlığı için İzole Halı

Firmaların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak yerine getirmeleri gereken çeşitli yasal prosedürler bulunmaktadır. Şirketlerin çalışanlarının sağlığını korumak için deprem, yangın, sel gibi afetlere karşı önlem almaları gerekmektedir. Yoğun bir şekilde elektriği kullanıyorsanız mutlaka izole halı ve paspaslar kullanın. İş sağlığı ve güvenliği, firmaların büyük önem verdiği ve dikkat ettiği konulardan biridir. İzole halı ve paspasların belirli özelliklere sahip olduğu durumlarda kullanılması yasal zorunluluktur.

Yalıtkan Paspas Çeşitleri

Yalıtkan paspas, kullandığınız alana göre değişir. İzolasyon matı çeşidi de kullanıcının ihtiyacını karşılayacak niteliktedir. Yalıtkan paspas kalınlığı beğeninize göre değiştirilebilir. Yalıtkan paspas uygulama alanları kalınlıklarına göre değişmektedir. 2mm yalıtkan halı ve 3mm yalıtkan paspas çeşitleri ve 5mm yalıtkan halı modelleri bulunmaktadır. Aynı zamanda 10 mm kalınlığında yalıtkan halı da üretilmektedir. 3 mm kalınlığındaki yalıtımlı halılar 20 kW'a kadar elektrik direncine sahiptir. 5 mm kalınlığındaki yalıtımlı paspas, 36 kW ve 40 kW'a kadar akımlara dayanabilir. 10 mm yalıtımlı halı 50 kW akıma dayanabilir. Yalıtımlı paspas kauçuktan yapılmıştır.

Bazı yalıtım paspasları 1 metre genişliğinde ve 10 metre uzunluğundadır. Kontrol kabinleri önlerinde, makine önlerinde ve transformatörlerde yalıtkan halı ve paspaslar kullanılmaktadır. Yalıtımlı halı ve paspaslar enerji santralleri, hastaneler, plazalar, oteller, çelik fabrikaları, cam fabrikaları, tıp kurumları, çimento fabrikaları, elektrik ve elektronik alanları, beyaz eşya imalat veya satış alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. İzole halı ve yalıtkan paspasları sitemizden alabilirsiniz.