Kadınlar İçin 43, Erkekler İçin 45 Yaşında Erken Emeklilik! 1999-2008 Arası Mini EYT Dönemi Başlıyor!

TBMM'ye gelen yeni kanun teklifi ile erken emeklilik fırsatı geriye dönüyor. Mini EYT dönemi 1999-2008 arası sigorta girişliler için başlıyor.

Kadınlar İçin 43, Erkekler İçin 45 Yaşında Erken Emeklilik! 1999-2008 Arası Mini EYT Dönemi Başlıyor!

Kadınlar İçin 43, Erkekler İçin 45 Yaşında Erken Emeklilik! 1999-2008 Arası Mini EYT Dönemi Başlıyor! - TBMM gündemine yeni bir kanun teklifi sunuldu. Geniş kapsamlı kanun teklifi ile birlikte Çalışma Hayatında ve emeklilik sisteminde köklü değişiklikler yapılacak. Şu ana kadar yasa teklifinin 82 maddesi kabul edildi. Gündemde bekleyen bazı maddeler de bulunuyor. Erken emeklilikte bu maddeler arasında yer alıyor. Özellikle 1999-2008 arası sigorta girişi olanlara kademeli emeklilikle birlikte yeni fırsat geliyor.

Torba yasa maddeleri arasında bulunan özellikle erken emeklilik fırsatları yakından takip ediliyor. 8 Eylül 1999 sonrası için çıkacak yeni kademeli emeklilik sistemine ilişkin detaylar belli olurken aynı zamanda torba yasada bulunan tüm maddeler ortaya çıktı. Peki yeni düzenleme ile Kimler erken emekli olacak? Erken emeklilik kapsamı neler? İşte yeni erken emeklilik düzenlemesi ve detaylar…

KADEMELİ EMEKLİLİK İLE MİLYONLARA MÜJDE GELİYOR

Eyt'yi kaçıran milyonlarca kişinin beklediği kademeli emeklilik düzenlemesi Nihayet TBMM'ye geldi. Özellikle sigorta başlangıç tarihi 1999-2008 Arası olanlara yönelik başlatılan yeni düzenleme ile beraber prim ve yaş şartı düşüyor. Yeni düzenlemede kadınların 43 erkeklerin ise 45 yaşında emeklilik hakkına sahip olması bekleniyor.

intibak-zammi-2-001.jpg

MİNİ EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

1999-2008 arası sigorta başlangıcı olanları patlaması Beklenen ve Mini EYT olarak adlandırılan yeni düzenlemeye ilişkin heyecan dorukta nokta kademeli emeklilik ne zaman çıkacak ne zaman yürürlüğe girecek sorusunun yanıtı merak ediliyor. Torba yasa maddeleri arasında TBMM'ye sunulduğu bilinen kademeli emeklilik düzenlemesinin tarihi Henüz belli olmadı. Ancak şubat ayının sonlarına doğru yeni düzenlemenin hayata geçeceği düşünülüyor.

BAĞ-KURLULAR İÇİNDE YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Heyecanla takip edilen diğer bir emeklilik düzenlemesi ise bağ-kurlular için gelecek. EYT'yi kaçıran bağ kurlulara prim indirimi yapılacağı uzun süreden beri konuşuluyordu. TBMM'ye gelen yeni düzenleme ile birlikte bağ-kurlular artık SSK’lılar ile aynı prim günü sayısından emekli olma hakkına sahip olacak. Balkonlulara yapılacak 1800 günlük prim indirimi Tam 5 yıl erken emeklilik fırsatı getirecek.

Bu düzenlemelerin tamamı için geri sayım devam ediyor. Son olarak TBMM'de emekli için ek zam görüşmeleri yapılmıştı. Şimdi ise yeni düzenleme ile birlikte bağ-kurlulara prim indirimi konusunun ve kademeli emekliliğin hayata geçirilmesi bekleniyor.