Kardelen tatlısı tarifi! Bu tarif çok az kişi tarafından biliniyor

Tadı damaklarda kalacak Kardelen tatlısını siz hala denemediniz mi? Misafirlerinize yaptığınızda kapış kapış gidecek bir tatlı olan Kardelen tatlısını bir kez yaptığınızda hep yapmak isteyeceksiniz. Lezzeti eşsiz bu tatlının tarifi haberimizde.

Kardelen tatlısı tarifi! Bu tarif çok az kişi tarafından biliniyor

Sütlü tatlılar arasında en sevilen lezzetlerden biri olan Kardelen tatlısını bir çoğunuz ilk defa duymuş olabilirsiniz. Bir kez yapıldığında tadı damaklarda kalan ve hep yapılmak istenen bu tatlı ekranların fenomen yarışma programı Gelinim Mutfakta’nın bugünkü bölümünde de yer aldı. Hamarat gelinler bugün haftanın finali bölümünde Kardelen tatlısı yaptı. Kardelen tatlısının kakaolu hali de çok seviliyor. İşte tüm püf noktaları ve detaylarıyla Kardelen tatlısı tarifi…

KARDELEN TATLISI İÇİN MALZEMELER

1,5 çay bardağı un

1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu

2 yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 poşet şekeli vanilin

Çikolatalı karışım için;

100 gr bitter çikolata

1 çay bardağı krema

1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Keki ıslatmak için;

1 çay bardağı krema

Kek kreması için;

100 gr un

150 gr toz şeker

500 ml süt

60 gr beyaz çikolata

1 su bardağı süt

1 çay bardağı krema

1 poşet krem şanti

Kekin üzeri için;

1 veya 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi

5-6 adet yarım ceviz

kardelen-tatlisi-tarifi-bu-tarif-cok-azkisi-tarafindan-biliniyor.jpg

KAKAOLU KARDELEN TATLISI YAPILIŞI

Öncelikle fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Derin bir kapta un ve hamur kabartma tozunu karıştırın. Toz şeker ve yumurtayı da ekleyerek 3 dakika çırpıcı yardımıyla çırpın. Üzerine şekerli vanilini de ekleyerek çırpmaya devam edin. Un karışımını azar azar ekleyerek 2 dakika daha çırpın. Hamurunuzu fırın tepsisine alarak bir kaşık yardımıyla tepsiye yayın. Pişen kekinizi fırından çıkararak soğutun. Daha sonra bitter çikolatayı eritin ve üzerine 1 çay bardağı kremayı azar azar ekleyerek karıştırın. Kekinizi kaselerin tabanı boyutunda keserek içlerine yerleştirin. Üzerlerine de 1 çay bardağı kremayı dökün. Daha sonra çikolatalı karışımınızı yayarak üzerine ceviz serpin. Kreması için sütü ve şekeri karıştırın. Üzerine 500 ml litre kakao ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Sütünüzü ve kremanızı bir kaba alın. Üzerine krem şantiyi ekleyerek çırpın. Hazırladığınız tatlınızı Hindistan cevizi serperek üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

kardelen-tatlisi-tarifi-bu-tarif-cok-azkisi-tarafindan-biliniyor-001.jpg