Kedi Eşyaları Kısırlaştırılmış Mamalar ve Köpek Maması

Hayatı paylaşmak ve güvenilir bir dost edinmek için birçok kişi yavru kedi sahiplenmekte. Bunun için doğru mama seçmenin yanı sıra dikkate alınması gereken birçok hazırlık vardır.

Kedi Eşyaları Kısırlaştırılmış Mamalar ve Köpek Maması

Yavru kedi eve gelmeden önce alınması gereken kedi eşyaları belirlenip temin edilmesi, kedinin olabildiğince sorunsuz bir şekilde yeni evine alışmasına yardımcı olacaktır.

Kedi Taşıma Çantası

Yeni bir yavru kediyi arabada yalnız bırakmak tehlikelidir. Bu nedenle, kediniz büyüdüğünde kullanılabilecek kadar büyük bir kedi çantası satın almak çok önemlidir. Taşıma çantasının altına bir battaniye koyarak kediyi rahat ettirebilirsiniz.

Yavru Kedi Yatağı

Uyumak için rahat bir yatak, yavru kedinin yeni ortamında kendini güvende hissetmesi için önemlidir. Ama kedi uyumak için favori bir yer bulup orayı sevebilir. Bu, onun bölgesini belirleme ve alanını düzenleme yollarından biridir.

Kum Kabı

Yavru kedinin tuvalet ihtiyacı için içinde bol kum bulunan bir kum kabı ve gerekirse temizlemek için küçük bir spatula kullanılmalıdır.

Mama ve Su Kabı

Yeni yavru kedi için iki kap sağlamanız gerekir. Çoğu kedi, plastik kaplardaki suyun tadını sevmez; Seramik,metal veya cam su kapları tercih edilebilir. Her zaman hazır olması gereken yiyecek için küçük bir kap ve içme suyu için büyük bir kap bulundurulmalıdır.

Tırmanma Direği

İdeal olarak, kedilerin pençelerini düzeltebilecekleri bir tırmalama direğine erişimleri olmalıdır, bu nedenle bir tırmalama direği alınması gerekir.

Kimlik Etiketli Yaka

Yeni yavru kedi için bir tasma satın alınması gerekir. Kimlik etiketi olan bir tasma, yavru kediyi tanımlamanın en iyi ve en hızlı yoludur ve eğer kediyi taşıyıcı olmadan yürüyüşe veya kısa gezilere çıkarmak gerekirse, tasma önemlidir.

Kısırlaştırılmış Kedi Maması Neden Önemli

Kısırlaştırılmış kedilerin hayatlarında değişen tek şey doğurganlıklarının bitmesi değildir. Ameliyat sonrası erken dönemde ve sonrasında beslenmelerine ve bakımlarına dikkat edilmelidir. Özellikle erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası hem kilo sorunu hem de alt idrar yolu sorunları yaşanmaktadır. Bu nedenle kısırlaştırılmış kediler için özel diyetler tercih edilmelidir. Yaşlarına ve ihtiyaçlarına uygun formüller içeren ürünleri seçerken, damak zevklerinin yanı sıra ek ihtiyaçları da önemlidir. Bu süreçte tüy sağlığını destekleyen, tahılsız ve idrar yolu sağlığını iyileştiren kısırlaştırılmış kedi maması alternatiflerine yönelmek gerekir.

Köpek Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Yavru köpek maması ile yetişkin köpek maması arasındaki temel fark, besin değerleridir. Yavru köpekler daha aktif oldukları için Yavru köpek maması daha besleyicidir. Yetişkin köpekler bu enerjiyi yakmadığında kilo alımı artar. Bu nedenle yetişkin köpeklerimize yavru köpek maması vermemeliyiz.

Yavrular 12 aylık olana kadar gelişmeye devam ettiği için kolay sindirilebilir mamalar tercih edilmelidir.Aslında bu yetişkin köpeklerde de dikkate alınması gereken bir problemdir. Eniyi köpek mamasını seçerken her iki aşamada da dikkate alınması gerekenler nelerdir inceleyelim:

• Öncelikle mamanın et açısından zengin olduğundan emin olunmalıdır. En az %30 et içermelidir.

• Tahıl ürünleri mısır, pirinç gibi glisemik indeksi yüksek hammaddeler içerebileceğinden mümkün olduğunca tahılsız gıdalar tercih edilmelidir. Obezite ve şeker hastalığına neden olurken ağız ve diş sağlığını da olumsuz etkiler. Tahıllar yerine meyve veya sebzelerle zenginleştirilmiş köpek mamasını tercih edebilirsiniz.

• Hayvansal Ürünler - Kümes hayvanları ve kümes hayvanı türevleri veya kümes hayvanları unu gibi bilgiler içeren köpek mamaları, dip bölgelerin gagadan kemiğe tamamını kapsadığı unutulmamalı.

• Köpeğin cinsine, yaşına,kısırlığına, aktivite/oyun özelliklerine göre doğru mamayı seçmeye özen gösterilmelidir.

• A, B1, D vitaminleri ve mineral takviyeleri kontrol edilmelidir. Ürünleri incelemek için KuryeMama sitesinden yararlanabilirsiniz.