Kıdem tazminatı hesaplama 2024! Kıdem tazminatı yeni asgari ücretten mi hesaplanır?

2024 asgari ücret tutarının açıklanmasıyla birlikte kıdem tazminatı ile ilgili araştırmalar da başladı. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarının ardından kıdem tazminatı hesaplamaları da değişti.

Kıdem tazminatı hesaplama 2024! Kıdem tazminatı yeni asgari ücretten mi hesaplanır?

Kıdem tazminatı hesaplaması ile ilgili araştırmalar yoğunlaştı. 2024 kıdem tazminatı tavanı merak edilirken yeni asgari ücretle birlikte kıdem tazminatı da güncellendi mi, kıdem tazminatı arttı mı, kıdem tazminatı yeni asgari ücrete göre mi hesaplanıyor sorularına yanıt aranmaya başlandı. Yeni asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte kıdem tazminatı miktarlarında da artış oldu. Peki, 2024 kıdem tazminatı tavanı ne kadar? Tavan fiyatı kaç TL? 2024 brüt asgari ücret ne kadar? 2024 net asgari ücret ne kadar? Kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak? 2024 kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA OLDU

Asgari ücret zammı bu akşam canlı yayında açıklandı. Yapılan görüşmeler sonrasında yeni asgari ücret belirlendi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaşıldı. 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarı 17.002 TL olarak duyuruldu. Asgari ücretle birlikte birçok kaleme de zam geldi. Bunlar arasında kıdem tazminatı da yer alıyor. Asgari ücret zammı ile birlikte kıdem tazminatı da güncellendi.

kidem-tazminati-hesaplama-2024-kidem-tazminati-yeni-asgari-ucretten-mi-hesaplanir.jpg

KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA 2024

Yeni asgari ücret yüzde 49 zam oranıyla net 17 bin 2 lira oldu. Asgari ücrete gelen zamla birlikte kıdem tazminatı da arttı. Asgari ücrete yapılan yüzde 49’luk zammın ardından 2024 yılı için kıdem tazminatı hesaplamaları da başladı. Belli şartları sağladıktan sonra kıdem tazminatına hak kazanan veya işten çıkarılan asgari ücretli çalışanların 2024 yılı itibarıyla yeni brüt asgari ücret tutarı üzerinden kıdem tazminatı hesaplamaları yapılacak. 2023 yılında brüt asgari ücret 13 bin 414 TL seviyesindeydi. Yapılan yeni zamla birlikte net asgari ücret 17 bin 2 TL, brüt asgari ücret ise 20 bin lira seviyelerine çıktı. Bu güncellemeyle birlikte 10 yıldır asgari ücretli olarak çalışan bir vatandaş işten çıkarılması halinde 200 bin 21 lira kıdem tazminatı alabilecek. Kıdem tazminatı, 2024 yılında zamlı brüt asgari ücret tutarı üzerinden hesaplanacak. Ayrıca eğer varsa izin günleri, ihbar tazminatı ve ek ödemelerden kaynaklanan haklarını da talep edebilecek.