O tarihte 81 ilde beyaz esaret başlıyor! 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Ocak’ta evden çıkacaklar DİKKAT

Tüm Türkiye'nin kar hasreti sona eriyor. 81 ilde aynı günde kar yağışı başlıyor. İstanbul'un da aralarında bulunduğu illerde etkili olacak kar nedeniyle günlerce evden çıkmak yok.

O tarihte 81 ilde beyaz esaret başlıyor! 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 Ocak’ta evden çıkacaklar DİKKAT

Meteorolojiden milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni hava durumu uyarısı geldi. Tam 81 ilde kar yağışı etkisini göstermeye başlıyor. Herkes hazırlığını yapsın, kışlıkları baz aldığından çıkarsın nokta Çünkü bu defa kar öyle böyle değil. Günlerce etkisini sürdürecek işe okula gidenler zorlanacak nokta meteoroloji kar uyarısı ve son dakika yeni hava durumu gelişmeleri haberimizde…

Ocak ayının gelmesi ile birlikte Türkiye genelinde Soğuk havalar yeniden etkisini göstermeye başladı. Meteorolojiden ve meteorolojik kaynaklardan yapılan uyarılar ise vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Tüm Türkiye için kar ihtimali her geçen dakika yükseliyor. Uzmanlar kar yağışı ihtimalinin yüzde 85'e kadar çıktığını duyurdu. O tarihte Yurt genelinde kar etkisini gösterecek. Peki kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar var mı?

kar-geliyor-1.jpg

KAR YAĞIŞI 9 OCAK'TA BAŞLIYOR

Meteoroloji Kaynaklarına göre kar yağışı 9 Ocak'ta başlayacak ve 16 Ocak tarihine kadar devam edecek. Günlerce sürecek kar yağışı nedeniyle adeta beyaz esaret başlıyor. Türkiye'ye yeni soğuk hava dalgası bu defa Amerika üzerinden geliyor. Sıcaklıkların daha soğuk hava dalgası ile birlikte ciddi oranda düşeceği belirtildi. Ani sıcaklık düşüşünün kar yağışı yapma olasılığı ise artık yüzde 85'e kadar yükseldi.

HERKES HAZIRLIĞINI TAMAMLASIN

Özellikle başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nde etkisini gösterecek olan kar yağışı nedeniyle uzmanlardan kritik uyarı geldi. Meteoroloji uzmanı Orhan Şen, daha önce haritada yüzde 65 kar beklediklerini ancak yeni haritaya bakıldığında bu oranın %85'e kadar yükseldiğini söyledi. Evden çıkmayı düşünen okula ve işe gidecek olan vatandaşların kar yağışı sebebiyle gerekli hazırlıkları Yapması da istendi.

kar-geliyor-3.jpg

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Yeni meteoroloji haritaya göre İstanbul'da kar yağışı alacak iller arasında yer alıyor. 10 11 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da etkili bir kar yağışı bekleniyor. Bu defa Sadece yüksek kesimlerin değil kentin beyaza bürüneceği tahmin ediliyor.