Sarımsaklarınız uzun süre taze kalsın istiyorsanız bu yöntemi deneyin! Aylarca bozulmayacak

Her mutfağın olmazsa olmazlarından sarımsakları aylarca taze tutabilmek için bu püf noktaları mutlaka denemelisiniz. Aylarca taze kalan, filizlenmeyen ve bozulmayan sarımsaklar için bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz.

Sarımsaklarınız uzun süre taze kalsın istiyorsanız bu yöntemi deneyin! Aylarca bozulmayacak

Hem lezzetli hem de sağlıklı olan sarımsak, yemeklere lezzet katarken tek başına da sağlık açısında oldukça faydalıdır. Sarımsaklarınızın uzun ömürlü olmasını ve kısa sürede bozulmamasını istiyorsanız bu yöntemler çok işinize yarayacak. Sarımsaklarınız aylarca bozulmasın ve taze kalsın istiyorsanız bu püf noktaları mutlaka denemelisiniz. İşte sarımsakları aylarca taze tutacak o muhteşem yöntemler…

ZEYTİNYAĞI YÖNTEMİ

Sarımsakları zeytinyağı ile soslayarak saklarsanız aylarca bozulmayacaktır. Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları bir kavanoz içine doldurun ve üzerine zeytinyağı ilave edin. Dilerseniz zeytinyağının yanında kekik ve karabiber de serpiştirerek bu sosu daha lezzetli bir hale getirebilir ve salatalarınızda da tercih edebilirsiniz.

sarimsaklariniz-uzun-sure-taze-kalsin-istiyorsaniz-bu-yontemi-deneyin-aylarca-bozulmayacak.jpg

NEMDEN VE SICAKLIKTAN UZAK TUTUN

Sarımsaklarınızı sapları uzun bir şekilde almayı tercih ederek ömrünü uzatabilirsiniz. Nasıl mı? Sarımsakları sap kısımlarından her bir sarımsak dalını birbirine örerek sarımsak demetlerini karanlık bir yerde nemden ve sıcaklıktan uzak serin bir alanda muhafaza edebilirsiniz. Bu yöntemle sarımsaklarınız filizlenmeyecek ve uzun süre bozulmayacak. Sarımsakları mutlaka güneş ışığından uzak bir yerde saklamalısınız. Güneş ışığı sarımsağın çimlenmesine ve kalitesinin azalmasına neden olabilmektedir.

sarimsaklariniz-uzun-sure-taze-kalsin-istiyorsaniz-bu-yontemi-deneyin-aylarca-bozulmayacak-001.jpg

FİLE KULLANIMI VE TEL RAFLAR

Sarımsakları hava alabilen bir torbada saklamak da tazelik süresini uzatmada yardımcıdır. Sarımsağı file veya sepet gibi hava alabilen yerlerde saklamak önemlidir. Bu durum sarımsağın iyileşme sürecine yardımcı olabilmektedir. Sarımsağı buzdolabına koymamaya özen gösterin. Buzdolabına koymanız çimlenmesine sebep olabilir. Sarımsakları bir tel raf üzerine koyarak hava dolaşımını artırabilir ve sarımsağın çürüme riskini azaltabilirsiniz.