Trendyol Filistin temalı ürünlerin kaldırıldığına dair iddialara yanıt verdi

Filistin temalı ürünleri kasıtlı olarak kaldırdığı iddia edilen ve tepki üstüne tepki alan Trandyol’dan açıklama geldi. Sosyal medyada hızla yayılan iddiaların ardından sessizliğini bozan şirketten konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Trendyol Filistin temalı ürünlerin kaldırıldığına dair iddialara yanıt verdi

İsrail-Filistin hattındaki gelişmeler dünya genelinde takip edilirken İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiği aktarılıyor. Bölgedeki gerilim sürerken İsrail’in masum sivillere yönelik saldırıları dünyanın birçok noktasında tepki almaya devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen online alışveriş adreslerinden biri olan Trendyol’un Filistin temalı ürünleri kasıtlı olarak kaldırdığına dair iddialar kısa sürede tepki çekti. Bu iddialar karşısında sessizliğini bozan şirket, söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

TEPKİ YAĞDI

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail-Filistin hattındaki çatışmalar endişeyle takip edilirken bölgedeki sivillere yönelik saldırılara tepki yağıyor. Dünyanın gözünü çevirdiği olaylar dünya basınında geniş yer Buluyor. Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu olan ve en çok tercih edilen online alışveriş adreslerinden biri olan Trendyol’un kasıtlı olarak Filistin temalı ürünleri platformdan kaldırdığı iddiaları büyük tepkileri beraberinde getirdi. Bu iddiaların ardından Trendyol’a tepki yağdı. İddiaları kesin bir dille yalanlayan Trendyol’dan açıklama geldi.

trendyol-filistin-temali-urunleri-kaldirildigina-dair-iddialara-yanit-verdi.jpg

TRENDYOL’DAN İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Ortaya atılan iddialar karşısında sessizliğini bozan Trendyol, tüm iddiaları net ir dille yalanladı ve açıklama metni yayınladı. Şirketin yayınladığı açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

‘Platformumuzdaki Filistin temalı ürünlerin kasıtlı olarak yayından kaldırıldığı iddiaları tamamen asılsızdır. Mevcut ürünlere yönelik arama taleplerinin olağanın üzerinde ir hızda artması sonucunda söz konusu ürünler site-içi arama motorunda sistemsel incelemeye girmiş ve teknik ekiplerimizin müdahalesi sonucunda çok kısa sürede tekrar görüntülenmeye başlamıştır. Türkiye’nin Trendyol’u olarak tarihinin en acı insanlık dramlarından birini yaşayan Gazze Halkı için devletimiz ve milletimiz ile birlikte yas tutuyor, yaşanan insanlık suçlarının karşısında olduğumuzu da u vesileyle kamuoyunun ilgisine saygıyla sunuyoruz.’