Türkiye’nin en mutlu şehirleri sıralaması! İlk sırada o ilimiz var

Türkiye’nin en mutlu şehirleri sıralaması açıklandı. TÜİK’in yaptığı araştırma sonuçları paylaşıldı. TÜİK araştırması sonucunda Türkiye’nin en mutlu illeri belirlendi. En mutlu şehirlerin ilk 10 sıralaması merak edildi.

Türkiye’nin en mutlu şehirleri sıralaması! İlk sırada o ilimiz var

TÜİK, Türkiye’nin en mutlu şehirleri araştırması yaptı. En mutlu iller araştırılırken araştırma sonuçları da paylaşıldı. En mutlu olan illerimizin ilk 10 sıralaması merak edildi. Birinci sırada hangi ilimiz var, en mutlu ilimiz hangisi merak ediliyor. Mutluluk oranı en yüksek olan ve en mutlu şehir olarak listenin başına yerleşen ilimiz belli oldu. İşte Türkiye’nin en mutlu 10 şehri…

LİSTENİN İLK SIRASINDA SİNOP VAR

Türkiye’nin en mutlu şehirleri listesinin ilk sırasında Sinop yer aldı. Listenin birinci sırasında yer alan Sinop, ‘Mutlu insanlar şehri’ olarak yüzde 77.66’lık mutluluk oranıyla birinci sıraya yerleşti. İkinci sırada yer alan ilimiz ise yüzde 76.43 oranla Afyonkarahisar oldu. Listenin hemen üçüncü sırasında ise yüzde 75.91 oranla Bayburt yer aldı. Onu yüzde 75.48 oranla Kırıkkale takip etti. Kütahya ise yüzde 73.76 oranla listenin beşinci sırasına yerleşti. Hemen arkasından yüzde 73.5’lik mutluluk oranıyla Çankırı, listenin altıncı sırasında yer aldı. Düzce ise yüzde 72.77’lik oranla listenin yedinci sırasında yer aldı. Uşak, yüzde 72.34 oranla sekizinci, Siirt yüzde 71.65 oranla dokuzuncu ve Şırnak yüzde 71.36’lık mutluluk oranıyla listenin onuncu sırasında kendisine yer buldu.

turkiye-nin-en-mutlu-sehirleri-siralamasi-ilk-sirada-o-ilimiz-var.jpg

TÜRKİYE’NİN EN MUTLU ŞEHİRLERİ

1- Sinop

2- Afyonkarahisar

3- Bayburt

4- Kırıkkale

5- Kütahya

6- Çankırı

7- Düzce

8- Uşak

9- Siirt

10- Şırnak