Bursa'da alevler bir kez daha yükseldi! Kabus devam ediyor
Harmancık’ta yeni yangın alarmı! 10 bin futbol sahası büyüklüğünde alan yok oldu. Belediye Başkanı Bozbey: “Bursa böyle bir felaketi uzun yıllardır yaşamadı.”
Bursa’nın orman yangınlarıyla mücadelesi bitmek bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde kontrol altına alınan Orhaneli-Harmancık hattındaki yangının ardından, bölgeden yeniden alevler yükseldi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çamoğlu mevkiinde ikinci bir yangının çıktığını açıkladı. Ekipler bölgeye hızla sevk edilerek müdahaleye başladı.
YANGIN YENİDEN ALEVLENDİ, TEHLİKE SÜRÜYOR
26 Temmuz’da Orhaneli’nin Yakuplar Mahallesi’nde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Harmancık’a kadar yayılan yangın büyük oranda kontrol altına alınmıştı. Ancak 5. gününde bazı noktalardan yeniden dumanlar yükselmeye başladı. Özellikle Çamoğlu bölgesinde yangının tekrar etkili olduğu bildirildi.
BURSA 10 BİN FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ORMANI KAYBETTİ
Yangınların büyüklüğüne dikkat çeken Başkan Bozbey, yaşanan felaketin boyutlarını “10 bin futbol sahası kadar alanı kaybettik” sözleriyle ifade etti. Gürsu’da 1.370 hektar, Harmancık’ta ise yaklaşık 4.700 hektarlık alanın tamamen kül olduğu açıklandı.
BÖLGEDE SOĞUTMA SÜRÜYOR, RİSK DEVAM EDİYOR
Yangından etkilenen bölgelerde soğutma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Bozbey, bazı alanlarda yeniden alevlenme riski bulunduğuna dikkat çekti. Yangının tamamen söndürülmesi için havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.
3 KİŞİLİK ACI KAYIP: EKİP ARACI ŞARAMPOLE YUVARLANDI
Yangınla mücadele sırasında yaşanan üzücü olay da kamuoyuyla paylaşıldı. Yangın bölgesine yakın bir noktada, ekip aracının şarampole yuvarlanması sonucu 3 görevli hayatını kaybetti. Bozbey, “Milletimizin başı sağ olsun, ailelerine sabır diliyorum” diyerek derin üzüntüsünü dile getirdi.
Kaynak: Haber Merkezi