Demir akciğer makinesinde geçen koskoca 72 yıl! Paul Alexander hayatını kaybetti

6 yaşındayken çocuk felci geçiren ve ömrünün geri kalanını demir bir silindir içinde geçiren Paul Alexander, 78 yaşında hayatını kaybetti. Demir bir silindir içinde koskoca 72 yılını geçiren Alexander, ‘Demir akciğerli adam’ olarak tanınıyordu.

Demir akciğer makinesinde geçen koskoca 72 yıl! Paul Alexander hayatını kaybetti

Çok küçükken henüz 6 yaşında çocuk felci geçiren ve yaşadığı rahatsızlık sebebiyle ömrünün büyük bir bölümünü demir bir silindir içinde geçirmek zorunda kalan Paul Alexander, tam 72 yılını demir silindirin içinde geçirdi. Demir akciğerli adam lakabıyla tanınan Alexander, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Alexander’in küçük yaşlarda çocuk felci geçirdiği ve boynundan aşağısının felç olduğu belirtiliyor.

72 YIL BOYUNCA DEMİR BİR SİLİNDİR İÇİNDE YAŞADI

Geçirdiği çocuk felci sonrası boynundan aşağısı felç olan Paul Alexander, yaşadığı rahatsızlık nedeniyle tek başına nefes alamadığı için tam 72 yılını demir bir silindir içinde geçirdi. Yaşamının büyük bir kısmı demir bir silindir içinde geçmesine rağmen hayattan kopmayan Alexander, hukuk okudu ve hukuk okuyarak Avukatlık yaptı. Bir de anı kitabı yayımlayan Alexander’ın hayata vedası sonrası yaşam hikayesi herkesi duygulandırdı.

demir-akciger-makinesinde-gece-koskoca-72-yil-paul-alexander-hayatini-kaybetti.jpg

KISA SÜREDE OLSA DEMİR SİLİNDİRDEN AYRILABİLİYORDU

Kendi başına nefes alamadığı için demir bir silindirin içine konulan Alexander, bu silindirin içinde geçirdiği uzun yıllar sonrası kendi başına nefes alabilmeyi tekrar öğrendi ve bu sayede demir silindirden kısa süreliğine de olsa ayrılabildi. Sağlık alanındaki teknolojik gelişmeler sonrası demir silindir yerine vantilatörler kullanılmaya başlandı. Fakat Alexander, demir silindire alıştığı için yeni teknolojiyi kullanmayı reddetti ve demir silindire ‘demir at’ ismini verdi. 78 yaşında hayata gözlerini yuman Paul Alexander, yaşamı boyunca engelinin hedeflerinin önüne geçmesine izin vermedi. Demir bir silindire bağımlı olmasına rağmen üniversiteye giden ve Avukat olan Alexander, bir duruşma Avukatı olma hayalini gerçekleştirdi ve mahkemede müvekkillerini üç parçalı bir takım elbise ile vücudunu dik tutan bir tekerlekli sandalye ile temsil etti.

demir-akciger-makinesinde-gece-koskoca-72-yil-paul-alexander-hayatini-kaybetti-001.jpg