Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi! Dışişleri’nden açıklama var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinin ertelenmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Mayıs tarihinde ABD’ye ziyaret gerçekleştirecekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi! Dışişleri’nden açıklama var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ABD’ye yapması planlanan ziyareti ertelendi. Ziyaretin ertelenme sebebi kamuoyunda merak uyandırırken Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Ziyaretin ertelenmesinin sebebi iki liderin programlarının uyuşmaması olarak açıklanırken söz konusu ziyaretin her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

ABD ZİYARETİ ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanan ABD ziyaretinin ertelendiği açıklandı. Ziyaretin ertelenme sebebi kamuoyunda merak uyandırırken Dışişleri Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Bakanlık, söz konusu ziyaretin iki liderin programlarının uyuşmaması sebebiyle ertelendiğini belirtti.

İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye 9 Mayıs'ta yapacağı ziyaretin ertelenmesi ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, 'Ziyaret, her iki taraf için uygun olacak ileri bir tarihe ertelenmiştir. Türkiye ve ABD arasında üst düzey diyalog devam edecektir.' dedi.

cumhurbaskani-erdogan-in-abd-ziyareti-ertelendi-disisleri-bakanligindan-aciklama-var.jpg

SON OLARAK NATO ZİRVESİNDE BİR ARAYA GELMİŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın 9 Mayıs tarihinde Beyaz Saray'da bir araya geleceği belirtilmişti. Söz konusu ziyaretle ilgili soru işaretlerini giden açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden son olarak geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Litvanya'da düzenlenen NATO zirvesinde bir araya gelmişti.