Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e meydan okudu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı konferansta yaptığı açıklamalarla dünya gündeminde geniş yer buldu. Gazze’de katliamlarına devam eden İsrail’e meydan okuyan Erdoğan, tehdit ve baskılara asla boyun eğmeyiz dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e meydan okudu

İsrail’in Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden devam ettiği katliamlar insan vicdanını derinden yaralarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü konferansta İsrail’in katliamlarına bir kez daha tepki gösterdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yıllar önceki ‘One Minute’ çıkışını akıllara getiren ifadeleri dünya gündeminde de geniş yer buldu. Erdoğan, ‘İsrail yönetimi bizi susturabileceğini zannediyor. Buradan onlara şu hakikati hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız nafile Tayyip Erdoğan’ın kalbine zincir vuramazsınız’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN İSRAİL’E SERT SÖZLER

Pullman Otel’de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferans’ında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze’de sivilleri katleden İsrail’e sert sözlerle tepki geldi. İsrail’in Gazze’deki katliamlarına bir kez daha tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘İsrail yönetimi bizi susturabileceğini zannediyor. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmak istiyorum. Ne yapsanız nafile Tayyip Erdoğan’ın kalbine zincir vuramayacaksınız’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-israil-e-meydan-okudu.jpg

‘ASLA BOYUN EĞMEYİZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları salondakiler tarafından ayakta alkışlanırken bu çıkış yıllar önceki ‘One Minute’ çıkışını hatırlattı. Netanyahu’nun adını ‘Gazze kasabı’ olarak tarihe utançla yazdırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu kara leke ne yaparsa yapsın çıkmayacaktır. Biz böyle konuşunca birileri hemen rahatsız oluyor. Cürmü yüzüne söylenen her suçlu gibi İsrail yönetimi de bizi susturabileceğini zannediyor. Ellerindeki basın ve lobi gücüyle cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude. Tayyip Erdoğan’ın kalbine zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz. Ey Netanyahu duam şu; ‘Ya Kahhar ismiyle bu siyonistleri kahr-u perişan eyle.’ Biz şartlara göre, konjonktüre göre politikasını belirleyen tatlı su siyasetçilerinden değiliz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Yarım asır boyunca bedel ödemekten asla çekinmedik.’ ifadelerini kullandı.