Fahiş fiyat artışına karşı mücadele başlıyor! Günlük etiket değiştirenler şimdi yandı

Vatandaşın son dönemdeki en büyük şikayeti olan fahiş fiyat artışı ile ilgili tartışmalar gündemdeki yerini korurken fahiş fiyat artışına karşı alınacak önlemler merak edilmeye başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi.

Fahiş fiyat artışına karşı mücadele başlıyor! Günlük etiket değiştirenler şimdi yandı

12 yılın ardından Irak’a gerçekleştirdiği ziyaretin dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatlarla mücadele ile ilgili de önemli ifadeler kullandı. Vatandaşı isyan ettiren fahiş fiyat artışlarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyatlara karşı yeni yol haritasını açıkladı. Erdoğan, ‘Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir.’ dedi.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Irak ziyaretinin ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde vatandaşın belini büken ve vatandaşı isyan ettiren fahiş fiyat artışlarıyla ilgili de konuştu. Bu konunun gündemlerinde olduğunu söyleyen Erdoğan, vatandaşı isyan noktasına getiren fahiş fiyatlarla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

AMBALAJLARIN ÜZERİNE FİYATLARIN YAZILMASI

Türkiye’ye dönüş yolunda uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin ilk sıralarında tuttuğu fahiş fiyatlarla mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi. Temel önceliğin her şeyden önce vatandaşın refahı olduğunu söyleyen Erdoğan, fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve caydırıcı tedbirler ortaya koyulabileceğini belirtti. Gerekli tedbirler için çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, ‘Aşırı kar hırsı dizginlenmediği müddetçe ne kadar maaş artışı yaparsanız yapın sorun devam edecektir. Hele gıda gibi mecburi kalemlerde buna müsaade edemeyiz. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir. Ambalajların üzerine fiyatların yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz. Üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek.’ dedi.