Seçime 3 Gün Kala Emekliye MÜJDE VAR! En Düşük Emekli Maaşı Zammı Bayram Öncesine Çekildi!

En düşük emekli maaşı zammı sürprizi bayram öncesi geldi. SSK ve bağ-kur emeklisine müjde var.

Seçime 3 Gün Kala Emekliye MÜJDE VAR! En Düşük Emekli Maaşı Zammı Bayram Öncesine Çekildi!

Türkiye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için geri sayıma başlarken yavaş yavaş seçim öncesi müjdeleri de gelmeye devam ediyor. Özellikle emeklilere yönelik fırsat ve kampanyalar büyük önem taşıyor. Çünkü Türkiye'de yaklaşık 17 milyon emekli var Ve bu da seçimler için büyük bir rakam. Hükümet bu sebeple peş peşe emekliye müjdeleri açıklamayı sürdürüyor. Yeni haberde seçim öncesi en düşük emekli maaşı alanlar için geldi. SGK uzmanı kulis bilgisini duyurdu Kendisi emekli maaşına seçim öncesi yaklaşık 8 Milyon emeklinin maaşı güncellenecek. En düşük emekli maaşı zammı son dakika gelişmeleri haberimizde…

Yerel seçim öncesi emekli maaşlarına ekstra zam beklentileri sürüyor. Henüz kesin bir zam haberi açıklanmadı ancak kulis bilgileri emekliye heyecanlandırdı. Emekli maaşı alanlar için 2024 yılı da emekliler yılı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda son günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan peş peşe sürpriz haberleri duyurmaya devam ediyor. 17 milyona yakın emekli vatandaşı ilgilendiren birçok ödeme açıklandı. Bunlardan biri de bayram ikramiyesi zam mı olmuştu. Bayram ikramiyesi yüzde 50 zamlı olarak 3000 TL olarak yatacak. Ancak en düşük emekli maaşı ile ilgili de yeni bir kulis bilgisi var. Seçim öncesi en düşük emekli maaşı zammı sürprizi yapılabilir.

en-dusuk-emekli-maasi-zam-1.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.000 TL'YE YÜKSELTİLEBİLİR

Sosyal Güvenlik uzmanları katıldıkları Canlı yayınlarda emeklileri heyecanlandıracak açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son günlerde zam beklentisi nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan emeklilerin AK Parti'ye oy vermekten vazgeçtikleri konuşuluyordu. Yapılan anket sonuçlarında da emekli seçmenden yüzde 40'a yakın bir oy kaybı olduğu ortaya çıkmıştı. Seçime sayılı günler kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anket sonuçlarına göre yeni bir karar aldığı iddia edildi.

Sosyal Güvenlik uzmanlarının kulis bilgilerine dayandırdıkları iddiaya göre seçim öncesi en düşük emekli maaşı zammı sürprizi yapılacak. Şu anda 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının 2.000 TL'lik bir seyyanen zamla 12.000 TL'ye yükseltilmesi planlanıyor.

en-dusuk-emekli-maasi-zam-2.jpg

GENEL SEÇİM SÜRPRİZ KARAR ALINMIŞTI

2023 yılında yapılan genel seçimler öncesinde Yine benzer tepki sesleri yükselmiş ve Sürpriz karar alınmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl seçimlere sayılı günler kala en düşük emekli maaşına 2.000 TL'lik bir zam duyurmuştu. Sosyal Güvenlik uzmanları bu yılda benzer bir kararın hayata geçeceğini iddia ediyor. Yılbaşında 10.000 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşının seçim gelmeden 12.000 TL olarak açıklanacağı konuşuluyor. Henüz kesin bir açıklama yok. Ancak emekliler iddialarla bile heyecanlanmış durumda. Seçime artık sadece 3 gün kalırken yeni açıklamanın ne zaman geleceği de merak konusu.