Tek Şartla 700 Bin TL Devlet Desteği! Hükümet Duyurdu

Gençlere güzel haber geldi. Tek bir şartla 700 bin TL'lik nakit destek ödemesi verilecek. Hükümet düğmeye bastı detaylar belli oldu.

Tek Şartla 700 Bin TL Devlet Desteği! Hükümet Duyurdu

Korona virüs pandemisi ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde ekonomik kriz baş göstermişti. Özellikle konut krizi hemen hemen tüm ülkelerde mevcut. Bu sebeple yurt dışında yaşayan Türk gençleri de yaşadıkları ülkelerin hükümetinden çözüm bekliyordu. Almanya'nın Hessen kentinde yaşayan Türk vatandaşı gençler için güzel bir haber geldi. Devlet burada yaşayan ve yeni Evlenecek olan Türklere ilk konutlarını almaları halinde 20.000 Euro nakit destek vereceğini duyurdu. Yaklaşık 700 bin TL'lik buna git destek ödemesine ek olarak devlet tarafından 18 yaş aldı Her çocuk için ailelere 5.000 Euro ödeme yapılacak.

Dünyada belki de en çok Türk'ün yaşadığı ülkelerden olan Almanya Türk vatandaşları için yeni bir jest yaptı. Ülkede yaşanan konut krizi nedeniyle yeni çözüm arayışına giren hükümet, ev ödeneği vermeye başlıyor. Almanya'nın Hessen Eyalet Hükümeti Pazartesi günü önemli bir karara imza atarak ülkede yeni evlenen ve ev satın almak isteyen çiftlere 20.000 Euro nakit destek sağlayacağını duyurdu. Yani Yaklaşık 700 bin TL'lik bir nakit destek ödemesi gençlerle buluşacak.

EVİN FİYATINA BAKILMAYACAK

Sözcü'den derlenen habere göre, eyalette yaşayan ve ev Almaya karar veren kişinin ya da ailenin gelirine veya satın alınacak evin fiyatına bakılmadan nakit destek verilecek. Almanya'da yaşayan Türk gençlerinde aranan Tek şart ise ilk kez ev satın alıyor olmak olacak. Alınan bilgiye göre çiftler yeni evli ise karı ve koca için 10’ar bin Yani toplamda 20.000 euro, Ailenin 18 yaş altındaki her çocuğu için de €5.000 olmak üzere Yaklaşık 700 bin TL'ye varan bir nakit destek sağlanacak.

VERGİ SINIRINA DİKKAT

Almanya hükümeti tarafından verilecek olan konut desteği ile ilgili vergi sınırına da dikkat çekildi. Evin %6 oranındaki alım satım vergisini aşmayacak tutarda olması gerektiği bildirildi. Ailelere verilecek olan ev ödeneği yardımı 10 taksitle ödenecek ve bir yıl içinde tamamlanacak. Aranan diğer bir şart ise başvuru yapacak kişinin Hessen eyaleti sınırları içerisinde oturuyor olması oldu.

Devlet tarafından yapılan açıklamaya göre Ödeme için evin maliyeti ya da Fiyatı önemli değil. Lüks villa ya da apartman dairesi olması da fark etmiyor. Ev ödeneği alacak olan kişiler aynı zamanda tadilat yapmayı düşünüyorlarsa kamu Bankasından yenileme için ucuz kredi kullanma hakkına da sahip olacak.

23.000 KİŞİNİN BAŞVURU YAPMASI BEKLENİYOR

Almanya'da başlatılan yeni ev ödeneği kampanyasına en az 23.000 kişinin başvuru yapması bekleniyor. Ülkede Türklerin çoğunlukta olduğunu düşünecek olursak başvuru sahiplerinin büyük çoğunluğu da Türklerden oluşacak gibi görünüyor.