Yeni maaş zammı açıklandı! Hepsi sil baştan değişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından destek ödemelerine zam! Az önce yeni maaşlar açıklandı. Sosyal yardım ödeme tablosu sil baştan değişti.

Yeni maaş zammı açıklandı! Hepsi sil baştan değişti

Yeni maaş zammı açıklandı! Hepsi sil baştan değişti!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım yardımı gibi destek ödemelerine 2024 yılında önemli zamlar yaptı. Yeni zamlı sosyal yardımlar milyonlarca vatandaşın hesabına geçiyor. Zam sonrası sosyal yardım ödemelerinde güncel durum ve tablo da merak ediliyor. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2024 yılı itibarıyla ihtiyaç sahiplerine sağlanan destek ödemelerini güncelledi. Emekli ve memur maaşlarına yapılan %49.25'lik zamın ardından, 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım yardımı ödemeleri de artırıldı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulan yeni ödeme miktarları milyonlarca vatandaşın hesabına yatıyor. Peki yeni zamlı sosyal yardımlar ne kadar oldu? İşte milyonlarca vatandaşın yararlandığı sosyal yardım ödemelerinde yeni miktarlar..

4a-4b-4c-emeklisine-23-24-25-nisanda-istisnasiz-cumhurbaskani-onayli-ek-para-1.jpg

YENİ DESTEK ÖDEMELERİ MİKTARLARI

65 Yaş Aylığı: Önceden 2,348 TL olan 65 yaş aylığı, yeni zamlarla birlikte 3,504 TL'ye yükseltildi.

Evde Bakım Parası: Evde bakım yardımı, 5,095 TL'den 7,508 TL'ye çıkarıldı, bu da ailelere önemli bir destek sunuyor.

Engelli Maaşı: %40-69 arası engellilik durumu olan bireyler için destek ödemesi 874 TL'den 2,797 TL'ye,

%70 ve üzeri engellilik durumunda olan bireyler için ise 2,811 TL'den 4,196 TL'ye yükseltildi.

4a-4b-4c-emeklisine-23-24-25-nisanda-istisnasiz-cumhurbaskani-onayli-ek-para-2.jpg

TEMMUZ’DA BİR ZAM DAHA GELECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu zamlar, yaşlı, engelli ve evde bakıma muhtaç kişilere ödenen maaşlar için 6 ay boyunca devam edecek. Temmuz – Aralık dönemi için ise yine 6 aylık enflasyon artışı için yeni zam yapılacak ve maaşlar tekrar hesaplanacak.

4a-4b-4c-emeklisine-23-24-25-nisanda-istisnasiz-cumhurbaskani-onayli-ek-para-4.jpg

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardım ödemeleri belirli bir takvim doğrultusunda hesaplara yatıyor. Genellikle ödemeler her ayın 15’inde başlıyor ve TC kimlik numarasına göre 30’una kadar devam ediyor. Bakanlık her ayın başında sosyal yardım ödeme tarihlerine ilişkin takvimi yayınlıyor. Bakanlığın resmi internet sitesini takip ederek ödeme tarihlerine ulaşabilirsiniz.

zam-geliyor-emekli-ve-memurlara-mujdeli-haber-oranlar-belli-oldu-2-001.jpg

SOSYAL YARDIM ALMA ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemeleri için belirli şartlar arıyor. Bunlar arasında ortak kriter ise hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması. Bu kriteri taşıyanlar alacakları yardıma göre özel kriterleri de yerine getirmek zorunda. Bu özel kriterler için bakanlığa bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından bilgi alabilirsiniz.