MGM alarm verdi! Fırtına uyarısı yapılan iller listelendi

Hava sıcaklıklarının bir yükselip bir düşüle geçtiği günlerde yeni hafta için hava durumu tahminleri de araştırılıyor. Yeni haftanın ilk gününde en çok araştırılanlardan biri de hava durumu tahminleri oluyor. Bu hafta hava nasıl olacak merak ediliyor.

MGM alarm verdi! Fırtına uyarısı yapılan iller listelendi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerine devam ediyor. Yeni haftanın ilk gününde de MGM’den gelen hava durumu tahminleri araştırılıyor. Bu hafta hava nasıl olacak, yağış var mı, kar yağacak mı, sağanak yağış ve fırtına var mı, hava sıcaklıkları artacak mı hepsi ve daha fazlası arama motorlarında yer almaya devam ediyor. MGM’den 23 il için sarı kodlu uyarı geldi. İşte sarı kod verilen 23 il ve tüm detaylar…

İSTANBUL VE ANKARA DAHİL 23 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Mart ayının sonlarına yaklaşırken hava sıcaklıklarında artık artış görülmesi beklenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son uyarılarda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere toplam 23 il için sarı kodlu uyarı geldi. MFM’den yapılan sarı kodlu uyarı sonrası sarı kod verilen iller araştırılmaya başlandı. Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarı yaptığı iller şöyle; Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak, Yalova.

mgm-alarm-verdi-firtina-uyarisi-yapilan-iller-listelendi.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre hava durumu tahmininde İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale’nin güneyi, Muğla’nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlara su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtına gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.